High Flyers Terriers
Image default
Recreation / Pets

De meest voorkomende eigenschappen van een laptop op een rij

Een laptop samenstellen kan enorm gunstig zijn als je als gebruiker streeft naar specifieke eigenschappen. De gewenste laptop kan op die manier geheel naar eigen wens samengesteld worden binnen enkele minuten. Toch duurt het samenstellen vaak langer dan gezegd wordt, hoe komt dat?

Dat heeft vrijwel geheel te maken met de onbekende begrippen. Iedereen kan bij een laptop winkel een laptop samenstellen naar eigen wens, ook personen die niet geheel thuis zijn in de wereld van technologie. Hierbij is het essentieel om de functies van de begrippen goed te begrijpen om de juiste keuzes te maken. Als tijdbesparende hulpbron staan hieronder de meest voorkomende eigenschappen van een laptop benoemd en uitgelegd.

De processor

De processor is simpelweg verantwoordelijk voor de prestaties van het apparaat, maar heeft ook grote invloed op de prijs. Voor een laptop is het belangrijk dat de processor weinig energie verbruikt en niet snel verwarmd. Hierdoor wordt er bij een laptop vaak gekozen voor een lichte processor. Bij de processor geldt namelijk: hoe zwaarder de processor, hoe meer energie het verbruikt en hoe warmer de processor wordt.

Het intern geheugen

Naast de processor heeft ook het intern geheugen invloed op de prestatie van een apparaat. Het intern geheugen, oftewel RAM, wordt uitgedrukt in gigabyte (GB). Hierbij geldt: hoe meer intern geheugen het apparaat heeft, hoe sneller het apparaat programma’s kan openen en hoe meer programma’s tegelijkertijd kunnen werken. De meeste laptopgebruikers hebben voldoende aan  4GB aan intern geheugen.

Het laptopscherm

Het laptopscherm spreekt voor zich. Dit houdt namelijk het beeld van de laptop in. Echter kun je bij het samenstellen van een laptop vaak ook de resolutie van het scherm aanpassen. Bij een standaard scherm zal de resolutie ongeveer 1024×768 zijn. Indien je streeft naar een beter beeld kun je kiezen voor een High Definition scherm met een resolutie tot wel 1920×1200. Deze resolutie komt overeen met de resolutie van een HD-TV.

Harde schijf

Op een laptop worden vaak programma’s, documenten of films opgeslagen. Hiervoor is een harde schijf van groot belang. De snelheid van de harde schijf bepaalt grotendeels de snelhei8d van het opstarten van zowel de laptop als programma’s. Een harde schijf heeft standaard een snelheid van 5400 RPM. Indien je een snellere laadtijd wilt, kun je kiezen voor de 7200 RPM harde schijven. Het kan zijn dat deze schijf iets warmer wordt en meer geluid maakt, maar zal programma’s sneller laden. Om te ontkomen aan het geluid is het mogelijk om te kiezen voor een SSD: deze zijn opmerkelijk sneller en geluidloos. Echter zijn deze positieve eigenschappen ook te zien aan de prijs. Deze harde schijven met een grote capaciteit zijn namelijk erg prijzig.

http://laptopzelfsamenstellen.nl