High Flyers Terriers
Image default
Marketing

Maak complexe materie simpel met een animatie

Maak complexe materie simpel met een animatie

Houdt jouw bedrijf zich bezig met ingewikkelde materie, vakjargon, of bieden jullie een complex product of dienst? Grote kans dat jij je na een presentatie of gesprek wel eens hebt afgevraagd of mensen het écht snappen en hoe lang de informatie zal blijven hangen. Als je immers niet dagelijks bezig bent met dit soort dingen kan het best een klus zijn iets echt te doorgronden of te begrijpen. Met behulp van animatie kun je complexe materie op een heldere, laagdrempelige manier uitleggen aan jouw doelgroep.

De kracht van animatie

Een succesvolle animatie is kort en bondig. Je moet jouw verhaal in twee minuten kunnen vertellen, anders verliezen jouw kijkers de aandacht en ben je ze kwijt. Een animatie dwingt je dus om te focussen op de kern van jouw verhaal en brengt deze zo helder mogelijk over. Alles wat je in de animatie ziet moet eerst vanuit het niets ontworpen worden en tot leven worden gebracht. Je hebt dan ook totale ontwerpvrijheid, en totale controle over wat je laat zien… en wat je juist níet laat zien. Hierdoor kun je alle elementen die afleiden van de boodschap en de kern van jouw verhaal elimineren, waardoor je de kans op ruis minimaliseert. Ook kun je herkenbare elementen uit de huisstijl van jouw bedrijf terug laten komen in de animatie, waardoor deze naadloos aansluit op jouw bedrijfsidentiteit en andere communicatie uitingen.

Het proces van een animatie

Met het duizelingwekkende aanbod aan tutorialvideo’s is het verleidelijk om zelf een animatie proberen te maken. Ongetwijfeld een leerzaam proces, maar voor een serieuze marketingstrategie met targets en duidelijke doelen is het sterk aan te raden een professioneel bedrijf in te schakelen. Een animatie laten maken kun je bijvoorbeeld doen bij animatiestudio ZoomWorks. Zij hebben ruime ervaring met het maken van animaties, waardoor ze weten wat werkt… én wat niet werkt. Hierdoor heeft jouw animatie een veel grotere kans van slagen en het behalen van de gestelde doelen dan wanneer je het heft in eigen handen neemt. Doordat ZoomWorks alle disciplines zelf in huis heeft hebben ze complete controle over het volledige proces. Ze betrekken jou hier bij en weten hoe ze jou moeten begeleiden bij het maken van de juiste keuzes. Want er komt nogal wat bij kijken tijdens het ontwikkelproces.

Een animatie laten maken

Een succesvolle animatie vraagt om vakinhoudelijke kennis, specifieke vaardigheden en een sterk gevoel voor korte, bondige boodschappen. Ben jij nieuwsgierig geworden naar animatiestudio ZoomWorks en wil je meer weten of een keer vrijblijvend met ze om tafel zitten? Neem eens een kijkje op hun website of neem direct contact met ze op!

https://zoomworks.nl/animatie-laten-maken/

Gerelateerde artikelen

Promotiefilm – Een effectieve videomarketing tool

Maak reclame met een raamsticker van het logo van je bedrijf