Promotiefilm – Een effectieve videomarketing tool

Highflyersterriers

Promotiefilm – Een effectieve videomarketing tool

Video aan jouw marketingstrategie is altijd een goed idee. Een promotiefilm is ideaal om jouw bedrijf neer te zetten op een unieke, pakkende manier. Een visuele indruk te maken op jouw doelgroep, die ze nog een tijd zullen onthouden. Zorg daarom dat je het meteen goed aanpakt en laat jouw promotiefilm maken bij een professioneel bedrijf, zoals videomarketingbureau ZoomWorks. Door een ervaren partij in te schakelen kun je profiteren van de kennis en vaardigheden waar ze over beschikken. Het team van ZoomWorks weet bijvoorbeeld precies wat werkt én wat niet werkt, kunnen in hoog tempo werken én weten hoe ze jouw verhaal op een mooie manier kunnen vertalen naar beeld. Én geluid, want laten we het belang van audio ook zeker niet vergeten.

Het effect van audio op jouw promotiefilm

Mensen onthouden visuele informatie een stuk beter dan tekstuele informatie of auditieve informatie. Maar combineer je visuele informatie met audio, dan ga je nóg een stapje verder. Audiovisuele informatie kan een diepe indruk maken op mensen. Geluid en beeld versterkt elkaar namelijk. Wanneer je bijvoorbeeld begint met een shot van een medewerker die loopt dan is dat leuk, maar wanneer er een spannend muziekje onder komt krijgt de scene ineens een heel andere sfeer. Ook gesproken audio kan een impact maken. Zo kun je jouw medewerkers in beeld laten zien, maar je kunt ze ook aan woord laten ín jouw video. Korte, maar krachtige quotes laten zeggen. Er zijn heel veel smaken mogelijk. Een partij als ZoomWorks kan jou begeleiden met het maken van de meest geschikte keuzes.

Het ontwikkelproces van een promotiefilm

Een promotiefilm laten maken begint met een concept. Deze wordt ontwikkeld op basis van informatie dat een partij als ZoomWorks van jou krijgt tijdens een kennismakingsgesprek. Wanneer jij het concept ziet zitten werken ze dit verder uit tot een script. Hierin staat een verhaallijn met daarbij een aantal stijlframes, zodat jij een idee krijgt van het verhaal en de uitstraling van jouw promotiefilm. Dit gaat een aantal keer over en weer, totdat het verhaal helemaal staat. Ter voorbereiding van de opnames wordt er een draaiboek gemaakt, waarin staat wat er gefilmd gaat worden, wanneer, met wie en wat daar voor nodig is. Daarna is het tijd om te filmen. De cameraman en regisseur leggen jouw verhaal vast in mooie beelden, waarna de video editor aan de slag gaat om van deze beelden een korte, pakkende promotiefilm te maken. De audio engineer voegt daarna muziek en geluidseffecten toe. Dit gaat een paar keer heen en weer en dan is het moment daar… jouw promotiefilm is klaar!

Een promotiefilm laten maken?

Ben je enthousiast geworden en zoek je een partij om jouw promotiefilm te maken? Dan ben je bij ZoomWorks aan het juiste adres. Neem gerust contact met ze op of neem een kijkje op hun website, daar vind je mooie voorbeelden.

https://zoomworks.nl/promotiefilm-laten-maken/