High Flyers Terriers
Toerisme

Wat een toerist moet doen in Antwerpen

antwerpen centrum bezienswaardigheden

Maak een wandeling langs het voetgangersplein Grote Markt – een prachtig voorbeeld van 16e-eeuwse architectuur. Aan de zijkanten zijn luxueuze historische monumenten – de kathedraal van de Maagd Maria, de bouw van het stadhuis, rijke gildehuizen. In het midden van het plein zie je een fontein met een standbeeld van Silvius Brabo, die wordt geassocieerd met de legendarische versie van de oorsprong van de naam van de stad. Er staat dat in de oudheid de oversteek van de rivier werd bewaakt door een reus die een vergoeding rekende voor het oversteken van de rivier. Voor degenen die weigerden te betalen, rukte de reus zijn handen af ​​en gooide ze in de rivier. De krijger Brabo doodde de reus, hakte vervolgens zijn handen af ​​en gooide hem in het rivierwater. Er wordt aangenomen dat de naam van de stad afkomstig is van de Nederlandse uitdrukking “hand werpen”, wat betekent “een hand werpen”.

Bewonder de grootsheid van het kasteel van Sten. Hoewel het begin van de bouw van het kasteel dateert uit de 13e eeuw, werden de muren gebouwd in de 9e eeuw. Sindsdien is het kasteel vele malen verbouwd. Maar zelfs vandaag kunt u zien wat een solide versterkte structuur het was en de kwaliteit van het oude stenen metselwerk bewonderen. Bij de ingang van het kasteel staat een standbeeld van Long Wapper. Volgens de legende keek deze reus in de ramen van de stadsmensen, en rustte vervolgens bij de rivier de Schelde.

Waardeer de pracht van het symbool van de stad – de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De bouw van deze verbazingwekkend mooie tempel begon in de 14e eeuw. De bouwwerkzaamheden duurden 250 jaar. Dankzij zo’n lange bouwperiode werden verschillende stijlen gebruikt in de kathedraal – gotisch, neogotisch, rococo, barok. De schilderachtige gotische toren, 123 m hoog, is overal in de stad duidelijk zichtbaar. In de kerk kun je Rubens ‘schilderijen en unieke orgels zien die meer dan 130 jaar oud zijn.

Bezoek het huis van de wereldberoemde schilder Peter Paul Rubens. Het huis waar de kunstenaar het grootste deel van zijn leven woonde, werd in het midden van de 20e eeuw zorgvuldig gerestaureerd. Bewonder de unieke tentoonstellingen van het huismuseum, waaronder schilderijen, ivoren beeldjes, sculpturen en edelstenen. Er zijn niet alleen werken van Rubens zelf, maar ook van Raphael, Titiaan, Jan Wildens en vele andere bekende kunstenaars en beeldhouwers.

Verheug u op de sprankelende exposities van het Diamantmuseum. Dit unieke museum laat bezoekers kennis maken met collecties edelstenen van de 16e eeuw tot heden. Hier kunt u niet alleen de originelen en kopieën van kostbare sieraden van beroemde mensen bewonderen, maar ook de gereedschappen voor het snijden van stenen bekijken.

Bekijk het bijzondere gebouw en de meest interessante exposities van het Museum aan de Strom. Het originele rechthoekige gebouw van glas en rode zandsteen staat aan de oever van de rivier. Het herbergt unieke archeologische en etnografische collecties. De geschiedenis van de regio, kenmerken van zijn economische en culturele ontwikkeling worden aan de bezoekers onthuld. Klim naar het observatiedek van het museum en geniet van het prachtige panorama van bovenaf.

Maak kennis met interessante feiten uit de modewereld in het MoMu Museum. Het is gelegen in het hart van de Boheemse wijk van de stad. Het museum vertoont twee keer per jaar wisseling, maar ze zijn allemaal gewijd aan mode en design. Bewonder de 16e-eeuwse ontwerpen, beroemde ontwerpers en populaire couturiers.

Ontspan in het prachtige Middelheimmuseumpark. Het waanzinnig mooie park is gemaakt in Engelse stijl. Meer dan 480 sculpturen zijn geplaatst tussen de luxe steegjes, op groene grasvelden en in schaduwrijke bosjes. Hier kun je zowel realistische beelden als abstracte creaties van vele meesters zien.

Geniet van chocolade in het atelier van Dominik Persona. Producten uit deze werkplaats worden geleverd aan het Belgische koningshuis. Bekijk het proces van het maken van meesterwerken van chocolade in de keuken van Napoleons tijd. Probeer zeker de unieke chocolaatjes, zoals wasabisaus of olijven. Liefhebbers van traditionele zoetigheden zullen blij zijn met de verbazingwekkend heerlijke chocolade met marsepein en noten.

Breng een dag door in de oudste dierentuin van Europa. Meer dan 5.000 verschillende soorten van de fauna van de planeet leven op 10 hectare, in comfortabele omstandigheden. Veel van de terreinen van het park zijn historische gebouwen die in de 19e eeuw zijn gebouwd, bijvoorbeeld de Tempel van de Moren en de Wintertuin.

Probeer interessante gerechten uit de nationale keuken. Ze zijn allemaal erg bevredigend en smakelijk en worden voornamelijk bereid met eenvoudige producten. Bestel Moules frites (mosselen in bouillon geserveerd met friet), La Carbonade Flamande (rundergoulash gekookt met bier), Paling in’t groen (paling gestoofd met groenten en kruiden). Voor zoetigheid, probeer Tarte au riz (zandkoektaart gevuld met rijstroom), Cuberdon (kegelvormige frambozengelei).

https://www.dergatsjev.be/2020/08/antwerpen-toerisme-activiteiten-meir.html