Wat kan je doen met een drone

Het vliegen met een drone is niet altijd even gemakkelijk. Daarom zijn er een aantal regels opgesteld door de overheid waar je je aan moet houden wil je vliegen met een drone. Een van die regels is bijvoorbeeld dat je je drone altijd moet kunnen zien, is dit niet het geval dan overtreed je de wet. Daarnaast wordt het afgeraden om met een drone te vliegen wanneer er een sterke wind staat. De drones zijn natuurlijk niet zo groot en zijn relatief licht, door de harde luchtstromen in de lucht kan het zo zijn dat de drone mee gesleurd wordt door de wind en elders schade aan kan richten.

Maar wist je dat er ook een aantal mensen zijn die zo goed met de drones overweg kunnen dat zij er heuse wedstrijden mee vliegen. Hier is het regelement net even wat anders, je ziet de drone zelf namelijk nooit. De gene die de drone aanstuurt kan vanuit de drone mee kijken waar hij is dus er kunnen altijd correcties gedaan worden. Wanneer zij zich hebben verzameld op een willekeurige plek zullen zij een parcours uitzetten die de drones moeten afleggen. In de tijd dat de drones aan het vliegen zijn zitten de bestuurders gerust en gemakkelijk in een stoeltje die zij mee hebben genomen. Met een speciale bril die zij op hebben kunnen zij direct mee kijken aan boort van de drone, en op deze manier kunnen zij hem perfect besturen. Met het vliegen van wedstrijden kan je aardig wat geld verdienen, niet zo gek ook want de prijskaartjes van bijvoorbeeld een dji inspire 1 kopen of een parrot drone kopen zijn niet mis.

Naast het hobbyvliegen en het wedstrijd vliegen kent de drone nog meer toepassingsgebieden. Zo worden drones ook steeds vaker ingezet voor het filmen van films, voor extreme sporten, voor beveiliging, voor wedstrijd tactiek en voor het maken van promofilmpjes voor een bedrijf.

http://www.dronekopen.nl/