High Flyers Terriers
Aanbiedingen

De beste stofzuigers, zo vind je ze

Vrijwel iedereen heeft een stofzuiger nodig. In principe is een stofzuiger kopen niet zo heel moeilijk, maar het is wel belangrijk dat je een goede variant in huis haalt. Met onderstaande tips is een stofzuiger kopen geen enkel probleem!

Kijk naar het soort stofzuiger

Je hebt allerlei soorten stofzuigers. Zo kun je kiezen uit een steelstofzuiger, een robotstofzuiger of een standaard stofzuiger. Bij de laatste heb je dan ook weer de keuze uit een variant met zak of zonder zak. Bedenk vooraf welke soort jij nodig hebt.

Met of zonder zak?

We zeiden het al even, maar dit is een belangrijke keuze. Beide biedt een aantal voor- en nadelen. Voordeel van een stofzuiger met zak is dat het iets schonere lucht oplevert, vooral handig als je allergisch bent, en dat je niet steeds de stofzuiger hoeft te legen in de prullenbak. Voordelen van een variant zonder zak is dat het minder lawaai maakt en dat je de kosten van een stofzuigerzak bespaart.

Kijk naar het merk

Er zijn veel goede stofzuigermerken, maar uit bijvoorbeeld een stofzuiger test blijkt toch vaak welke de beste varianten zijn. Kijk hier naar en kies op basis van deze testen.

Het gebruiksgemak

Uiteraard heel belangrijk. Hierbij doelen we op zaken als geluid, gewicht, grootte, lengte van snoer en ga zo maar door. 

Welke mondstukken heb je?

De meeste stofzuigers hebben een aantal verschillende mondstukken of bieden in elk geval de mogelijkheid om verschillende mondstukken te gebruiken. Kijk hier ook goed naar, dit is wel belangrijk. 

Wat voor vloer heb je

De keuze voor een stofzuiger wordt ook deels bepaald door de vloer die je hebt. Wanneer je een mat hebt heb je een ander soort stofzuiger nodig dan wanneer je een houten vloer hebt. Vooral bij houten vloeren moet je opletten dat de stofzuiger geen krassen maakt. 

Kijk naar het energielabel

Je wil natuurlijk een zuinige stofzuiger, maar wel een die goed presteert. Je zou denken dat een stofzuiger met een hoger wattage betere prestaties levert, maar dat is niet altijd het geval. Kijk dus goed naar het vermogen en het energielabel, zodat je een goede afweging tussen deze twee kunt maken.

 

https://www.gereedschap-expert.nl/