High Flyers Terriers
Image default
Particuliere dienstverlening

Drie redenen waarom uw bedrijf zonne-energie zou moeten gebruiken

Als u ooit heeft overwogen om zonne-energie in uw bedrijf op te nemen, is dat zeker het overwegen waard. Zonne-energie biedt namelijk enorm veel voordelen, zowel op het gebied van milieu als op gebied van besparing. “Opbrengst zonnepanelen” is een term die u de laatste jaren veelvuldig voorbij hebt zien komen, en dat is uiteraard niet zonder reden.

Echter is dit niet de enige reden waarom steeds meer bedrijven ervoor kiezen. Hier volgen nog drie duidelijke redenen waarom u nu de stap naar zonne-energie zou moeten zetten met uw bedrijf.

1. Vaste prijsstelling

Een van de belangrijkste dingen voor een bedrijf is het nauwkeurig inschatten van de bedrijfskosten. Een van hun hoogste overheadkosten voor veel bedrijven is elektriciteit, die helaas overgeleverd is aan de onbetrouwbare en zeer volatiele energiemarkt.

Hoewel de hoeveelheid energie die uw bedrijf nodig heeft, kan variëren met zonnepanelen, kan uw bedrijf uw energieprijzen vastleggen, waardoor u uw jaarlijkse bedrijfskosten op basis van energie nauwkeuriger kunt voorspellen. Ook kosten voor zonnepanelen service kunnen vastgesteld worden door duidelijke prijsafspraken te maken met onderhoudsbedrijven.

2. Goed voor het milieu, goed voor het bedrijfsleven

Consumenten verwachten steeds meer dat bedrijven sociaal en ecologisch verantwoord gedrag vertonen. Bedrijven die ervoor kiezen om zonne-energie te gebruiken als hun energiebron, profiteren van de financiële besparingen en worden vaak gunstiger beoordeeld door werknemers, klanten en leveranciers.

3. Belastingbesparing

U kunt ook in aanmerking komen voor aanzienlijke belastingbesparingen door zonne-energie op uw bedrijf te installeren. De federale inkomstenbelasting vermindering biedt een belastingvoordeel op de installatiekosten voor in aanmerking komende systemen. Voor bedrijven is dat aantal tot eind 2022 26 procent, maar u komt mogelijk in aanmerking voor extra belastingvoordelen en besparingen waarmee u tot 50 procent kunt besparen op de installatie van in aanmerking komende fotovoltaïsche systemen.

 

https://www.zonnepanelenservicepunt.nl/diensten/zonnepanelen-schoonmaken/