High Flyers Terriers
Recreation / Pets

Hond mank? Kies voor een hondenrolstoel

Je hebt er misschien nog nooit van gehoord. Maar wist je dat er voor dieren ook rolstoelen bestaan. Net als de mens kan een hond, kat of ander dier natuurlijk ook iets aan de benen mankeren. Het advies van de dierenarts om je huisdier dan maar gelijk in te laten slapen, kun je voortaan wel in de wind slaan. Want het leven kan nog steeds de moeite waard zijn als je een handicap hebt.

Een hondenrolstoel is nog niet eens zo gek idee. Er zijn namelijk heel wat honden die gedurende hun leven problemen krijgen met hun poten. Met name de achterpoten kunnen nog wel eens uitvallen. Er zijn diverse redenen voor. Een hernia is een vaak gehoord probleem, maar ook ouderdom, een ongeluk of problemen met de heupen kunnen pijn bij het lopen veroorzaken of er zelfs voor zorgen dat de hond helemaal niet meer kan lopen. In al die gevallen biedt een hondenrolstoel uitkomst. De rolstoel zorgt er namelijk voor dat de hond niet zijn pootjes hoeft te belasten.

Voor elke hond, maar ook voor katten is wel een geschikte dierenrolstoel te verkrijgen. Er zijn kleine rolstoeltjes voor katten en chiwawa’s. Maar ook hele grote modellen die zelfs wel eens worden gebruikt voor schapen en geitjes. In tegenstelling tot een kat is het voor een hond heel gemakkelijk aan een honden rolstoel te wennen. Katten willen niet altijd in zo’n karretje. Maar ook van katten kunnen we je wel succesverhalen vertellen.

Is je huisdier verlamt aan de achterpootjes? Ook dan bieden hondenrolstoelen de oplossing. Het is niet de bedoeling dat je hond er de hele dag in zit. Dat kan ook niet want met een rolstoel kan de hond niet even zitten of liggen. Bouw het langzaam op, maar houdt maximaal 1 uur tot 5 kwartier aan.

De aanschaf van een hondenrolstoel was altijd vrij duur. Maar sinds kort is er een nieuwe webshop die ze voor betaalbare prijzen aanbieden. Je kunt hier ook een afspraak maken om met je hondje langs te gaan zodat ze een hondenrolstoel op maat kunnen aanmeten. Online bestellen kan ook. Kijk maar eens op honden-rolstoel.com.