High Flyers Terriers
Image default
Winkelen

Waarom een kraamcadeau geven?

Als de kersverse ouders van een gezond baby’tje hebben gekregen, is het moment aangebroken om hen van harte te feliciteren. Dit zal veelal gebeuren met een kaartje, bloemetje of heerlijk taart – maar voor de wat extra’s kun je een mooie en persoonlijke kraamcadeau geven. Natuurlijk is het niet verplicht om een kraamcadeau te geven, maar een kraamcadeau hoef je al niet veel geld uit te geven en het is een super leuke manier om een oogje te houden op de nieuwe grootouders. Hieronder staan 5 redenen waarom kraamcadeaus zo fijn en handig zijn!

1. Een kraamcadeau is leuk en persoonlijk

Een kraamcadeau geven is niet alleen leuk voor de ouders, maar het kan ook een stukje persoonlijkheid toevoegen aan de cadeau. Of je nu een kleedje of loyaliteitsprogramma uitkiest, het maakt technisch niet uit. Het maakt de ouders blij als het een persoonlijk geschenk is dat speciaal voor hen is gemaakt. Je kunt een cadeau ook naar hun persoonlijke smaak uitkiezen, omdat je weet wat voor kleur ze hebben gekozen. In plaats van alleen een cadeaubon te geven, is het beter om een persoonlijke cadeau te kiezen. Een babykamer is meestal al vol met necessities, maar een mooie kraamcadeau staat nooit mis!

2. Kado’s hebben altijd waarde

Het is bekend dat veel kraamcadeaus alleen maar een paar maanden worden gebruikt, maar er zijn er ook die een leven lang meegaan. Denk aan een (persoonlijk) geschreven boek of een fotolijstje waar een familiefoto in kan. Een baby gedicht met de naam van de baby of een bijbels gebed met persoonlijke krabbel. Een boek met gezegdes over het moederschap, een mooie quilt of een gedicht dat speciaal voor de ouders is geschreven. Er zal altijd iets bewaard blijven van het leuke moment wat je ouders geeft als je kraamcadeau kiest. Geregeld worden er kraamcadeau’s ontvangen die later nog een keer worden teruggezien, zoals een boek met baby photo’s. Ook als de ouders iets anders nodig hebben, kunnen ze de cadeau-kaart invullen met een ander cadeau.

3. Nieuwe ouders hebben veel hulp nodig

De meeste ouders zullen heel veel te verwerken krijgen als hun baby is geboren. Soms is de hulp vanuit familie en vrienden beperkt – maar er zijn ook veel andere manieren waarop je je ouders een helpende hand kunt bieden. Een kraamcadeau dat nuttig is, heeft meer waarde dan een decoratief geschenk. Denk aan een zacht kleedje om met de baby in te knuffelen, of een leuke babyshower met cadeaus waar de ouders wat aan hebben. Verder is het ook fijn om iets extra’s aan te bieden, zoals een verjaardagsborrel voor de ouders of een bezoekje aan de crèche.

4. Extra aandacht en steun

Het geven van een kraamcadeau biedt de ouders meer steun en aandacht. Met de cadeaus kun je iets leuks geven als blijk van waardering. Bijvoorbeeld door het geven van een ‘baby shower’ waar de ouders veel leuke kraamcadeaus krijgen. Ook kun je een helpende hand bieden bij het voorbereiden van de baby kamer, door af te helpen met het vloerbedekken en het schilderen van de muren. Ook het geven van een goed geschreven brief met een leuke herinnering aan later, is een manier waarop je jouw ouders blij kunt maken.

5. Je feliciteert de ouders met een kleine investering

Het vinden van een leuke kraamcadeau die aan beide ouders gelijk aanspreekt, kan soms best lastig zijn. Wanneer je ouders een babytje hebben gekregen, zijn ze vaak druk met het opruimen van kleine kamertjes en hebben ze geen tijd om voor pret te zorgen. Wanneer je een kraamcadeau geeft, is het belangrijk om te denken aan wat je ouders echt nodig hebben. Een kraamcadeau kan een mooie manier zijn om de ouders te feliciteren, zonder dat je veel geld uit hoeft te geven. Er zijn goede kraamcadeaus te vinden via cadeauverzinnen.nl/beste-kraam-cadeau/ dat niet te veel kost maar veel waard is voor de ouders.

Conclusie

Het geven van een kraamcadeau aan de ouders is dus in veel gevallen wel.