High Flyers Terriers
Image default
Huishoudelijk

Zelf een keukenontwerp maken

Het ontwerpen van een keuken is iets van een steeds evoluerend leerproces, simpelweg omdat hoe we onze keukens te gebruiken voortdurend verandert. Waar ooit, een lid van het huishouden beperkt zich tot koken, keukens zijn nu familie ruimtes gebruikt om te koken, natuurlijk, maar onderhoudend, dineren, werken en zelfs loungen.

 

Het keukenontwerp wordt bij voorkeur gedaan door ervaren vakmensen, maar dan wel hand in hand met jou. Dat is omdat de manier waarop jij je keuken gebruikt van grote invloed zal zijn op de ontwerpkeuzes die je zult maken.

 

Maak een lijstje van écht nodig en optioneel

Dit is de plek om aan de blauwe horizon te denken. Naar welke ontwerpstijl heb jij naarstig gedacht? Naar welke apparaten of luxe gadgets verlang je? Schrijf alles op waar je altijd al naar verlangd hebt. Denk ook na over wat niet werkt in jullie huidige inrichting. Schrijf daarna op wat je écht nodig hebt in een keuken. Stel prioriteiten in wat wel en niet kan. Daarom is het wel belangrijk dat je weet wat jouw budget is.

 

Budgeteren kun je leren

Hoe ver het verlanglijstje kan gaan, hangt vervolgens af van het budget. Je moet om vast te stellen hoeveel u realistisch kunt besteden aan het project. Naast de keuken zelf, moet je rekening houden met loodgieterswerk, bedrading, verlichting, apparatuur, vloeren, decoreren, arbeid en een finishing design touches. U moet ook nog eens 10% als een onvoorziene uitgaven voor eventuele onvoorziene kosten.

 

Kies je stijl keuken

Keukens Limburg, dat zijn de keukens waar de meeste mensen  voor kiezen! Het uitgangspunt is om te overwegen hoe je wilt dat je keuken eruit ziet en aanvoelt. Denk na over hoe het zou kunnen niet alleen betrekking hebben op de woon-en eetkamer, vooral als het deel uitmaakt van een open ruimte, maar hoe het ook past in uw algemene plan voor het huis.

https://paulknip.nl/