High Flyers Terriers
Image default
Financieel

Achterblijven met uw autobetalingen? Hier zijn uw opties

Met inflatie en benzine prijzen op een recordhoogte, zal de gemiddelde Nederlander dit jaar bijna € 4.100 meer betalen aan benodigdheden en gas. De prijzen zullen naar verwachting hoog blijven, wat het moeilijk kan maken om uw autobetalingen bij te houden. Volgens onderzoeken bereikte het achterstallige bedrag van autoleningen en leases in februari een record van 8,8%. Als u achterloopt met uw autobetalingen, zijn hier enkele opties die u kunt nemen.

Praat met uw geldschieter

In gebreke blijven bij een lening kan uw kredietscore schaden, waardoor het moeilijker wordt om in de toekomst in aanmerking te komen voor leningen of betere tarieven. Een van de grootste fouten die mensen maken, is dat ze de geldschieter niet laten weten dat ze problemen hebben met betalen. Financiële instellingen willen u als klant behouden, zodat ze meer bereid zijn te onderhandelen dan veel kredietnemers beseffen. Velen zullen bereid zijn om u tegemoet te komen op basis van uw omstandigheden. Hier zijn enkele opties die u met uw geldschieter kunt bespreken:

  • Vraag om uitstel. Een uitstel van een autolening is wanneer uw geldschieter ermee instemt u uw lening meestal een of twee maanden later te laten betalen. Dit kan u de rust geven die nodig is om uw financiën op orde te krijgen. Uw rente blijft gedurende deze periode oplopen.

  • Verleng de looptijd van uw lening. U kunt uw maandelijkse betaling verlagen door de looptijd van uw lening te verlengen.

  • Heronderhandelen over een lagere rente. Een lagere rente kan uw maandlasten verlagen.

Herfinancier uw autolening

Als u een goed krediet heeft, kunt u met uw geldschieter praten of rondkijken om uw auto te herfinancieren. Het doel is om uw bestaande autolening te herfinancieren om uw maandelijkse betaling te verlagen en een betere rente te krijgen. Naast het herfinancieren heb je de keus uit de huurkoop van een auto. Dit is ook een soort van lening waarbij je maandelijks een vastgesteld bedrag betaald, dit is vaak goedkoper als aparte leningen bij kredietverstrekkers.

Uw auto inruilen

Overweeg om uw auto te verkopen of in te ruilen voor een goedkopere auto. Dit kan zijn gebaseerd op uw specifieke behoeften, maar als u een auto koopt met een beter benzineverbruik, kunt u geld besparen aan de pomp. Door uw auto in te ruilen bij een dealer krijgt u doorgaans een lagere prijs dan wanneer u deze aan een particulier verkoopt. Het verkopen van uw auto kan echter ingewikkelder zijn dan het inruilen ervan. Doe uw onderzoek en winkel rond om de beste prijs voor uw auto te krijgen. Ook kun je vergelijkingswebsites zoals https://spaarbuidel.nl gebruiken om tot de beste deal te komen.

Verkoop uw auto

Vraag uzelf af of u echt een auto nodig. Heeft uw gezin twee auto’s en kunt u downgraden naar één? Kun je met het openbaar vervoer, carpoolen of fietsen naar je werk? Kijk naar alternatieve vervoersmogelijkheden, zodat u een autobetaling helemaal kunt vermijden. Als u uw auto verkoopt, kunt u geld besparen op benzine, verzekeringen, onderhoud en andere kosten, zoals jaarlijkse registratiekosten.

Te laat komen met uw betalingen kan ernstige gevolgen hebben. De betalingsgeschiedenis maakt 35% van uw kredietscore uit en een wanbetaling van een lening blijft maximaal zeven jaar op uw kredietrapport staan. Door het probleem te vermijden, wordt het alleen maar erger. Lenders willen niet het gedoe van het terugnemen van uw auto en zijn bereid om te onderhandelen om u te helpen. Wees eerlijk over uw situatie, zodat u kunt kijken naar de beste opties om uw financiën op orde te krijgen.

 

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen-met-bkr/