High Flyers Terriers
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over de duofiets

Alles wat je moet weten over de duofiets

Een duofiets in een driewieler waar je met z’n tweeën op kunt fietsen. Je zit naast elkaar waardoor je tijdens de rit gezellig kunt blijven praten. De fiets is bedoeld voor mensen die niet zelf op een traditionele tweewieler kunnen fietsen. Dat betekent niet dat alleen die mensen op een duofiets mogen fietsen natuurlijk! In dit artikel leggen we aan je uit welke soorten duofietsen er zijn en wat de voordelen zijn van een duofiets.

 

Voordelen

Een duofiets heeft een aantal grote voordelen. Allereerst is het een stabiele fiets omdat je drie wielen hebt. Voor heb je een wiel en achter heb je twee. Hierdoor kun je eigenlijk niet omvallen en hoef je niet af te stappen bij een kruispunt. Bovendien kun je rustig gaan zitten zonder dat je er vaart voor nodig hebt. 

Op een duofiets hebben beide personen een stuur, maar een van de twee stuurt daadwerkelijk. Je kunt op een duofiets comfortabel zitten omdat je op een stoeltje zit met rugleuning. Daarnaast kun je kiezen voor een draaibare stoel zodat je makkelijk op de fiets kunt stappen.

 

Elektrisch

Er zijn ook duofietsen met trapondersteuning. Dit is ideaal wanneer jullie er van houden om er een middag op uit te trekken op de fiets, maar ook wanneer de passagier niet zo lang kan volhouden en wel graag fietst. Met een elektrische fiets kun je namelijk verder fietsen zonder dat het meer moeite kost. 

 

Duofiets proberen

Lijkt het jullie leuk om op een duofiets tochtjes te gaan maken? Dan kun je een duofiets een keer proberen om te zien of het aan jullie verwachtingen voldoet. Op www.huka.nl kun je meer informatie vinden over de mogelijkheden. Daarnaast kun je altijd een afspraak maken om een keer een testrondje te fietsen en alles te weten te komen over deze leuke manier van fietsen!

 

http://www.huka.nl/