High Flyers Terriers
Image default
Electronica en Computers

De voordelen van een elektrische step

De voordelen van een elektrische step

 

Ben jij voornemens om in plaats van met de auto op een andere manier naar bijvoorbeeld je werk te gaan? Dan zijn er enkele manieren waarop je dit kunt doen. Eén van deze manieren is natuurlijk door de fiets te pakken, maar ook de elektrische step is enorm in opkomst. Omdat het misschien voor de meesten allemaal toch nog wat spannend is, hebben we enkele voordelen voor je op een rijtje gezet, waarom het verstandig is om eens serieus te overwegen om een Elektrische step aan te schaffen.

 

Je bent sneller op locatie

 

Wanneer je maar een paar kilometer hoeft te reizen, is de kans natuurlijk klein dat je in de file komt te staan. Toch is er wel een mogelijkheid dat je regelmatig voor de rode stoplicht moet wachten, voordat je eindelijk weer door kunt. Je hebt je namelijk vast wel een geërgerd aan het feit dat je verschillende keren voor het rode stoplicht hebt gestaan en de fietsers vervolgens meermaals groen krijgen, terwijl je nog steeds staat te wachten. 

 

Het scheelt je geld

 

Door de elektrische step te pakken, bespaar je een hoop geld op brandstof. Vooral de kleine stukjes hebben een enorme invloed op ons brandstofverbruik. Logisch, omdat de motor natuurlijk geen tijd heeft om volledig op te warmen. Dit zorgt ervoor dat de brandstof niet zo goed mogelijk kan worden verbrand, waardoor het verbruik doorgaans al snel 20 tot 25 procent hoger ligt, dan wanneer je motor wel op de juiste temperatuur is. Het is dus in meerdere opzichten een verstandige keuze.

 

Welke step is het geschiktst?

 

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten elektrische steps. Des te belangrijker is het dus dat je een goede keuze maakt. De keuze is onder andere afhankelijk van het budget, de actieradius en uiteraard ook de snelheid. Kies je voor een step die een zwaardere accu heeft, dan kun je je wel voorstellen dat deze ook in aanschaf een stuk duurder is. Wil je zeker weten dat je voor de juiste step kies, ga dan voor degene welke als best getest is.