High Flyers Terriers
Image default
Aanbiedingen

Drie goede tips voor het vergroten van jouw naamsbekendheid

Als je een eigen bedrijf hebt, wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen bekend worden met jouw bedrijf. Over het algemeen is het namelijk zo dat een grotere naamsbekendheid ervoor zorgt dat meer mensen voor jouw product of dienst kiezen. Dit is dus een erg belangrijke factor om je eens goed in te verdiepen. Vraag jij je af hoe jij de naamsbekendheid van jouw bedrijf kan vergroten? Wij geven je drie goede tips. Benieuwd welke dit zijn? Lees ze hieronder!

 

Maak gebruik van social media

Online marketing wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Bijna ieder bedrijf is te vinden op Instagram, Facebook en LinkedIn. Maar hoe zorg je ervoor dat potentiële klanten daadwerkelijk jouw pagina zullen bezoeken? Dat kan je doen door uit te zoeken waar jouw doelgroep zich bevindt. Voor een jonge doelgroep zal dit voornamelijk op Instagram zijn. Een oudere doelgroep kun je daarentegen vaak beter bereiken via Facebook of LinkedIn. Weet je waar je jouw doelgroep kunt bereiken? Zorg dan dat je jouw content afstemt op de interesses van jouw potentiële klanten.

 

Maak een eigen website

Een website kan dienen als het visitekaartje van jouw bedrijf. Het kan zijn dat mensen ergens naar op zoek zijn en dit opzoeken op Google. Het is dan belangrijk dat jouw website goed vindbaar is, zodat de mensen op jouw website terecht komen. Als je een website wilt beginnen heb je een eigen domeinnaam en hostingprovider nodig. Een goede tip voor kleine bedrijven is om gebruik te maken van shared hosting. Hierbij deel je de webserver met anderen. Dit is vaak een goedkopere optie dan wanneer je een eigen server afhuurt.

 

Zet offline marketing in

Hoewel online marketing steeds belangijker wordt, moet je ook zeker offline marketing in blijven zetten. Het inzetten van offline marketing kan je doen door bijvoorbeeld een katoenen tas te laten bedrukken met jouw logo. Deze tas kan je uitdelen aan klanten. Wanneer deze klanten de tas ergens mee naartoe nemen, zullen ook andere mensen (onbewust) in aanraking komen met jouw merk. Dit zorgt voor meer naamsbekendheid. Ander voorbeelden van offline marketing zijn het deelnemen aan beurzen of het uitdelen van flyers. 

 

https://www.oxilion.nl