High Flyers Terriers
Image default
Woningen

Welke vloer past het beste in de klas?

School is al moeilijk genoeg voor kinderen – er zijn pestkoppen, relatiedrama, popquizzen – maar we kunnen proberen de school wat comfortabeler te maken met onze vloerkeuzes. Van de kleur tot het comfort van de vloer onder de voeten, de keuze tussen verschillende soorten vloeren kan helpen om een meer gastvrije sfeer te creëren die hun educatieve ervaring iets minder traumatiserend maakt.

Er zijn veel verschillende soorten vloeren die worden gebruikt in scholen, maar een paar vallen op als de meest comfortabele, duurzame en realistische opties. Denk bijvoorbeeld aan kwaliteit laminaat vloeren. Houd er rekening mee dat er verschillende overwegingen zijn voor verschillende kamers in de school. Mogelijk hebt u verschillende soorten vloeren nodig in de kantine, hal, klaslokaal, bibliotheek, theater en sportschool.

Vinyl

Vinylvloeren zijn een goede keuze voor klaslokalen. Hoewel vinyl na verloop van tijd kan worden bekrast, vooral bij regelmatige verplaatsing van zware meubels zoals cafetaria tafels, is het een solide keuze voor ruimtes waar meubels niet zo vaak worden verplaatst, zoals het klaslokaal. Vinylvloeren hebben echter niet de geluiddempende eigenschappen van andere vloeropties, dus u kunt overwegen een ondervloer toe te voegen om uw oren te sparen.

Verkrijgbaar in vellen of tegels, vinylvloeren kunnen zowel hout- als steenlooks nabootsen. Velvinyl is meestal waterbestendiger (tenzij u overweegt te investeren in luxe vinyl) omdat er minder naden zijn waar water in kan sijpelen, in tegenstelling tot vinyltegels. 

Het voordeel van vinyltegels is dat afzonderlijke tegels gemakkelijk kunnen worden vervangen als ze beschadigd of gedeukt zijn. Als je vinyl voor een klaslokaal overweegt, overweeg dan hoeveel water het gaat krijgen. Als er vulkaanwetenschappelijke experimenten voor kinderen op de vloer borrelen of aquarelschilderijen erop druipen, zijn vinylplaten misschien een betere optie.

Linoleum

Linoleumvloeren zijn een klassieker optie voor scholen. Het is milieuvriendelijk, krasbestendig, gemakkelijk schoon te maken en waterbestendig als het goed is afgedicht. Met antimicrobiële eigenschappen is het een geweldige optie voor scholen – kinderen zijn tenslotte kiem magneten. Het nadeel van linoleum is dat het deuken kan krijgen door meubels of zware apparaten, maar drie dagen wachten na installatie voordat je er zware voorwerpen op legt, kan dit verminderen.

Tapijt

Hoewel veel scholen vanwege het onderhoudsgemak kiezen voor harde vloeren, is tapijt ook een goede optie voor klaslokalen. Het is zacht onder de voeten en verbergt vuil goed als je de juiste kleur kiest, en het kan antislip zijn als het correct is geïnstalleerd.

Houd bij het kiezen tussen harde vloeren en vloerbedekking rekening met de leeftijden van de kinderen die de kamers gebruiken . Voor kinderen die dutjes en verhalen hebben die in hun drukke schoolroosters zijn verwerkt, moet de kamer een tapijt of vloerkleed hebben. Een gezellige ruimte is een noodzaak voor kleine kinder klaslokalen, en een vloerkleed is een geweldige manier om dat te doen. Karpetten kunnen worden toegevoegd op harde vloeren of zelfs op een dunner, laagpolig kamerbreed tapijt of modulair tapijt.

Voor tweens, tieners en “jongvolwassenen” (wie weet hoe ze tegenwoordig willen heten?), tapijt is niet zo belangrijk, omdat ze hoogstwaarschijnlijk niet zo vaak op de vloer zullen dutten. Maar u moet nog steeds rekening houden met het comfort van de kamer op basis van de kleuren en texturen van de vloer. Beige, steriele tegels verbergen vuil misschien goed en zijn gemakkelijk schoon te maken, maar school kan hierdoor aanvoelen als een ziekenhuis of gevangenis – niet bepaald een comfortabele omgeving.

In termen van design draait het allemaal om balans. Leuke patronen en kleuren kunnen creativiteit inspireren, maar als de vloer te interessant is om naar te kijken, kan dit de leerlingen afleiden.

Het maakt niet uit voor welke kamer u een vloer kiest, uw lokale Flooring America-experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Onze professionals zijn uitgerust om u te helpen met al uw projecten, dus begin hier vandaag nog met de uwe.

https://vloerenbaas.nl