High Flyers Terriers
Image default
Dienstverlening

Elektrische veiligheidsmaatregelen thuis

Elektriciteit is een essentieel onderdeel van het moderne leven. Het kan gevaarlijk zijn als het niet met zorg wordt behandeld. Schakel altijd de elektriciteit uit in de stroomonderbreker als u ooit een elektrisch probleem heeft. Controleer of het stopcontact of de schakelaar is uitgeschakeld voordat u aan het werk gaat. Sluit dan iets aan en zet dan een schakelaar om en gebruik een tester. Het uitschakelen van de stroom en het testen van het circuit duurt slechts enkele seconden. Gebruik nooit water om een ‚Äč‚Äčelektrisch vuur te blussen. Water omvat elektrisch geleidend slib. Het gieten van water op een elektrisch vuur kan een aanzienlijk schok risico opleveren voor personen die proberen de vlammen te doven. Houd in plaats daarvan een brandblusser die geschikt is voor elektrische branden bij de hand. U dient elektricien Gouda met spoed contact op te nemen met een als er elektrische problemen zijn die verholpen moeten worden.

Pas op voor je stopcontact

Heb je meer dan twee voorwerpen op een stopcontact aangesloten? U hebt hoogstwaarschijnlijk een elektrische strip met verschillende objecten eraan. Dit is geen veilige configuratie. Probeer kleine apparaten en elektrische gadgets over veel stopcontacten te verspreiden om overbelasting van een enkel stopcontact te voorkomen. Laat een elektricien meer stopcontacten in dat gebied installeren. Ga door je huis en voel de stopcontacten zo nu en dan. Ze moeten allemaal koud aanvoelen. Schakel onmiddellijk het circuit uit bij de stroomonderbreker en neem contact op met een elektricien als u een warm of heet stopcontact ontdekt. Dergelijke elektrische problemen wilt u niet hebben. Installeer stopcontact afdekkingen als er zelfs maar een kleine kans is dat er jongeren op uw terrein aanwezig zijn. De ideale aanpak is om veerbelaste deksels te gebruiken die automatisch sluiten als er niets is aangesloten.

Ogen gericht op uw elektrische systeem

Een knipperend lampje geeft meestal aan dat er losse draden in het armatuur of het circuit zitten of dat de lamp is doorgebrand en dat er geen constante stroom van elektriciteit is. Draai de gloeilamp vast. Neem contact op met uw elektricien als dat niet werkt. Een verlengsnoer moet worden gebruikt als tijdelijk alternatief wanneer u stroom nodig heeft op een locatie waar geen stopcontact beschikbaar is. Een verlengsnoer mag nooit worden gebruikt als een langetermijnoplossing voor wat dan ook. Plaats het item dichter bij een stopcontact of installeer een extra stopcontact waar je het nodig hebt. Het wordt uitgeschakeld wanneer een aardlekschakelaar detecteert dat de stroom wordt omgeleid vanwege een kortsluiting of een isolatiefout. Dit beschermt personen tegen schokken en helpt brand door elektrische problemen te voorkomen.

 

Gerelateerde artikelen

Stroom uitgevallen meterkast, wat nu

Apparaten die de meeste stroom in huis verbruiken

Op zoek naar een partij om een monument te restaureren?