High Flyers Terriers
Image default
Aanbiedingen

Ga je een regendouchekopen? Denk dan hieraan

Deze douche wordt gemonteerd zodat je het douchen ervaart alsof je onder de regen staat, omdat de douchekop direct boven het hoofd hangt. Regendouchekoppen verschillen op veel manieren van de gewone douchekop. Hieronder lees je waarom deze douches anders zijn, wat de voordelen van de er van zijn en voor wie ze bedoelt zijn.

Hoe verschilt een regendouche van een normale douche? 

1. Formaat

Regendouchekoppen zijn groter dan gewone douchekoppen, omdat ze direct boven het hoofd hangen en daarom zachter douchen. Dit is anders dan bij de normale douche, waar een geconcentreerde waterstraal uit komt. Voor de installatie van deze douche is ook meer ruimte nodig. Kortom, de benodigde afmetingen voor de montage en werking zijn groter dan die van de gewone douche.

2. Positie

Een normale douche wordt verticaal gemonteerd omdat bij deze douchekop het water naar buiten stroomt. Deze douche daarentegen, wordt horizontaal gemonteerd omdat deze het water recht op je af sproeit. Hierbij wordt nieuwe hardware gebruikt om de douche te monteren onder een hoek van 90 graden, of de douche kan aan het plafond gemonteerd worden. 

3. Waterdruk

Regendouches hebben geen geconcentreerde waterstraal. Daarom is de waterdruk lager dan die van de gewone douche. Er zijn echter regendouches verkrijgbaar waarbij de waterdruk verstelbaar is, voor wie dezelfde waterdruk wil als met een gewone douche.

4. Kosten

Een regendouche kopen en installeren is vaak prijziger dan gewone douchekoppen. Voor veel mensen wegen de voordelen en de kwaliteit echter op tegen het prijsverschil.

De voordelen

Door de positie van de regendouche voelt douchen als een meer luxueuze, spa-achtige ervaring. Daarbij is het hebben van een douchestraal direct boven het lichaam een meer hygiënische oplossing dan de traditionele douchestraal. Omdat de straal van deze douche je lichaam sneller en gelijkmatiger verzadigt, kan het zijn dat je minder tijd in de douche besteed en daarom geld bespaart.

Voor wie is een regendouche?

Wil je een regendouche kopen? Dan moet je er rekening mee houden dat deze douche meer ruimte nodig heeft dan een gewone douche. Als je een kleine badkuip hebt in de badkamer is er risico op overstroming wanneer je gaat douchen, omdat de waterstroom uit deze douche veel meer ruimte beslaat.