High Flyers Terriers
Banen en opleidingen

Haal je certificaat snel met een reachtruck cursus

Werk je veel met een heftruck of een reachtruck? Je dient dan in het bezit te zijn van een certificaat om deze te mogen besturen. Een heftruck en een reachtruck besturen is namelijk nogal een verantwoordelijk en brengt gevaar met zich mee. Het besturen van de trucks kan je veiligheid in gevaar brengen en het is daarom dus belangrijk om je hier goed voor te laten opleiden. Dit kun je het beste doen door een reachtruck cursus te volgen.

Certificaat behalen is verplicht

Het volgen van een reachtruck cursus helpt je bij het behalen van je certificaat. Dit certificaat heb je nodig om de heftruck en de reachtruck en andere soortgelijke machines en apparaten te mogen besturen. Heb je dit dus nodig in het werkveld, kun je het beste een reachtruck cursus volgen, zodat je zo snel mogelijk een certificaat behaald en weer verder kunt gaan met je werkzaamheden en je geld kunt gaan verdienen. Door de Arbowet is bepaald dat het certificaat behaald moet worden en wanneer je toch de heftruck of reachtruck bestuurt zonder een geldig certificaat te hebben kun je een flinke boete krijgen. 

Een boete zonder certificaat

Door de reachtruck cursus te doen heb je een certificaat in handen die vijf jaar geldig is. Na vijf jaar volg je opnieuw de cursus, met vernieuwde elementen, en ontvang je opnieuw een certificaat van vijf jaar. Je leert tijdens de reachtruck cursus hoe je de machines het beste kunt besturen en vooral belangrijk hoe je de trucks op een veilige manier kunt besturen. Ook bespaar je veel geld wanneer je de reachtruck cursus doet, omdat de boetes die je kunt krijgen erg hoog zijn. De cursus helpt je alle besturingssystemen te beheersen en geeft je een duidelijke uitleg van alle onderdelen en mogelijkheden van een reachtruck. Een reachtruck cursus is de eenvoudigste en snelste weg om een certificaat te behalen