High Flyers Terriers
Recreation / Pets

Opknapbeurt aan je tuinhuis

Een om de zoveel tijd is het weer tijd om het gehele huis of houten tuinhuisje te schilderen. Heb jij kort geleden een tuinhuis gekocht een geen flauw idee hoe je het opnieuw verft? Dan is dit artikel speciaal bedoelt voor jou. Via dit artikel worden een aantal stappen in chronologische volgorde uitgelegd om het maximale effect eruit te halen.

 

Allereerst is het een goed idee om te bepalen of je het huisje een nieuwe likje verf wilt geven of een te gaan beitsen. Beits is een verfsoort waarbij met aanbreng je nog goed de nerven ziet. Met andere verf bijvoorbeeld grondverf is dit niet zichtbaar. Het is dus een goed idee om vooraf te bepalen of je de nerf van het houten tuinhuisje wilt zien.

 

Ten tweede is het belangrijk om het weer in de gaten te houden.  Zo is het niet ideaal om te gaan verven en op later moment geheel verpest laten worden door de regen. Daar tegenover is het ook niet ideaal voor de verf om op een hele hete dag te verven. Een perfect tempratuur zit hem tussen de 15 a 18 graden en is vooral in de lente te verwachten. Oftewel is nu het moment om jouw tuinhuisje te gaan verven.

 

Maar ho wacht. Is het huisje al een keer eerder geverfd? Dan is het belangrijk om eerst het hout te ontkalken. Dit doe je met kalkverf, wat ervoor zorgt dat de resten normale verf niet zichtbaar zijn onder het beits. Na het ontkalken is het verf mogelijk te verwijderen door het te schuren.

 

Tot slot moet je voor het schilderen wel de goede gereedschap tot beschikking hebben. Een kwast met zachte haren is bijvoorbeeld niet de beste keuze voor deze klus. Koop een kwast met stugge haren, zodat je de beits of grondverf zo goed mogelijk kan aanbrengen.

https://www.moosefarg.nl/