High Flyers Terriers
Image default
Sport

Pijn in de onderrug: wat is de oorzaak?

De pijn in de onderrug kan verschillende oorzaken hebben. De meeste mensen denken aan een ontsteking, maar er zijn veel andere mogelijkheden. In dit artikel lichten we ze op en geven tips om pijn in je onderrug te voorkomen of te verminderen.

wat zijn de oorzaken van pijn in de onderrug?

Wat is de oorzaak van pijn in de onderrug? Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je last hebt van een stekende, brandende of knagende pijn. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je te lang in een verkeerde houding hebt gezeten of gestaan.

De oorzaken die we bespreken zijn: spierspanning, stress en overbelasting, schouderklachten en stenose (verkalking) of een prolaps in het bekken. Ook nemen we de voordelen van een goede onderrugspier oefening voor je lichaam op.

pijn in de onderrug voorkomen

Je kunt pijn in je onderrug voorkomen door het volgen van een goede oefeningen voor de spieren rondom dit gebied. Stijve, stramme en verkorte spieren die als resultaat hebben dat je onderrug uit zijn natuurlijke stand komt.

Dit kan voor een irriterende pijn zorgen en daar kan je enorm veel last van krijgen. Om dit te voorkomen moet je goed letten op je houding. Of dit nu zittend of staand is, het is in beide gevallen erg belangrijk om de pijn te voorkomen.

chiropractor helpt je van de pijn in de onderrug af

Een chiropractor is een deskundige op het gebied van de bewegingsapparaten en houding. Hij of zij kan je helpen bij pijnklachten door middel van manipulaties (aanraken) om uitdrukking te geven aan je spieren en gewrichten. Hierdoor kan de druk op het bewegingsapparaat afnemen, waardoor pijnklachten verminderen of verdwijnen.

De chiropractor kent allerlei manuele technieken om te behandelen bij pijnklachten. Het zou kunnen dat je ook eerst wordt behandeld door de fysiotherapeut of manueel therapeut voordat je bij de chiropractor terecht komt.

De chiropractors verrichten onderzoek om uit te zoeken waar de klachten vandaan komen en welke technieken zij moeten toepassen om je pijnklachten op te lossen.

De fysiotherapeut doet al dit onderzoek ook, maar stelt een diagnose op basis van de gevonden oorzaken. De fysiotherapeut stelt eerst het onderzoek in om vast te kunnen stellen welke spieren, pezen of banden overbelast zijn of geïrriteerd en verkort zijn.