High Flyers Terriers
Sport

Het Volgen van Sportfysiotherapie in Alkmaar

 

Ga je al een lange tijd naar de fysiotherapie voor behandeling van je klachten maar werkt het niet? Wil je eens iets nieuws proberen? In Alkmaar kun je nu een nieuwe vorm van fysiotherapie volgen, speciaal voor sporters is er sportfysiotherapie.

 

Wat is sportfysiotherapie in Alkmaar?

Zoals de naam al doet vermoeden, is sportfysiotherapie Alkmaar bedoeld voor de sporter. Vaak wordt dit toegepast bij mensen die tijdens het sporten een blessure hebben opgelopen en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Uiteraard behandelt de sportfysiotherapeut ook mensen die op een andere manier een blessure hebben opgelopen of niet goed weten hoe ze blessures tijdens het sporten kunnen voorkomen. Heeft u een beperking of een chronische ziekte maar wilt u ondanks dat toch graag sporten? Ook daar helpt de fysiotherapeut u bij! Sporttheraphie Alkmaar is niet alleen voor sporters bedoeld dus.

Hoe ziet een behandeling bij sportfysiotherapie in Alkmaar eruit?

Heeft u een blessure opgelopen of bent u overtraind? De sportfysiotherapeut zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk weer aan de slag kunt. Doordat hij een erkende specialistische opleiding sportfysiotherapie heeft gevolgd, weet hij exact wat er zoal tijdens het sporten kan gebeuren en snapt hij uw behoefte om zo snel mogelijk weer te kunnen sporten. Dat ziet u terug in het behandelplan en trainingsschema dat hij voor u maakt. Bij sportfysiotherapie Alkmaar traint u sportspecifiek en functioneel. Hij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Iedere sport heeft zijn eigen bewegingskenmerken en iedere sporter voert deze op zijn eigen manier uit. Coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen zijn aspecten die in de behandeling en het bijbehorende trainingsprogramma worden betrokken. Naast herstel van de blessure is het voorkomen van een volgende blessure ook een essentieel onderdeel binnen de sportfysiotherapie. Samen met de fysiotherapeut zorgt u ervoor dat u kunt blijven sporten en herhaling van de blessure voorkomt.