High Flyers Terriers
Auto's en Motoren

Seat Ibiza occasions, voor als je een sportieve, compacte hatchback zoekt

Je zocht een nieuwe auto maar wist eigenlijk niet goed waar je zoeken moest. Tot je terecht kwam op auto blog Autodromen.nl. Vooral dankzij dit auto blog kreeg je wel de nodige inspiratie en stuitte je uiteindelijk op de Seat Ibiza. Vervolgens bleek ook nog eens dat er voldoende Seat Ibiza occasions beschikbaar waren. En dus rijd jij al enige tijd en naar volle tevredenheid in een Seat Ibiza.

De beste verkopende auto van het Spaanse automerk Seat

De Ibiza is wat men noemt een compacte hatchback en de beste verkopende auto van het Spaanse automerk. De Seat Ibiza is ondertussen toe aan de vijfde generatie en dat vertelt ons dat de Ibiza een auto is die al heel lang mede het straatbeeld bepaalt. De Ibiza is simpelweg niet meer weg te denken, ook niet van de Nederlandse wegen. De eerste Seat Ibiza kwam in 1984 op de markt en in eerste instantie leken de modellen van Seat en dus ook de Ibiza op die van het automerk Fiat. Ondertussen heeft Seat echter een eigen smoel en een geheel eigen karakter en is het ook een gewilde auto op de occasionmarkt.

De Ibiza is alweer toe aan de vijfde generatie

Eind 2017 werd alweer de vijfde generatie van de Seat Ibiza gepresenteerd. De Ibiza is beschikbaar in vier verschillende uitvoeringen: Reference, zeg maar de basisuitvoering, de Style, de Xcellence – de topuitvoering van de Seat Ibiza- en de FR, de meer sportieve Seat Ibiza. Tegenwoordig kun je alleen nog een vijfdeurs Ibiza kopen. Daar zit een gedachte achter, want volgens Seat zorgt een vijfdeurs simpelweg voor meer functionaliteit, terwijl de Ibiza door het slimme design toch de sportieve uitstraling van een driedeurs kan bieden. En geef toe, de Ibiza in de vijfdeurs uitvoering ziet er inderdaad bijzonder sportief uit.