High Flyers Terriers
Image default
Dienstverlening

Storingen en kortsluiting voorkomen in Amsterdam.

Elektricien Amsterdam 24/7 is er niet alleen om alle werkzaamheden op gebied van elektra voor u uit te voeren, maar elektricien Amsterdam 24/7 is er ook om advies te geven. In de rest van dit artikel zal worden ingegaan op de oorzaken van een stroomstoring en wat ertegen kan worden gedaan. 

Oorzaken 

Er kunnen verschillende oorzaken zijn van een stroomstoring. Zo kan het zijn dat een blikseminslag ervoor zorgt dat de elektriciteit in een woning uitvalt, maar het kan ook zijn dat de boosdoener een storing is in uw regio aan het elektriciteitsnetwerk. Deze twee redenen zijn niet de meest voorkomende redenen. In veruit de meeste gevallen wordt een stroomstoring door kortsluiting veroorzaakt. Als er een defect zit in een elektrisch apparaat, zorgt dit dat de stroom uitgeschakeld wordt. Dit gebeurt zodat er gevaarlijke situaties worden voorkomen, zoals brand. Er kan alleen weer stroom worden gebruikt als de kortsluiting is verholpen of als de stekker uit het stopcontact is gehaald. Dat het vaak voorkomt dat kortsluiting de oorzaak is van een stroomstoring, betekent niet dat dit altijd het geval is. 

Voorkomen van stroomstoringen

Het is niet mogelijk om een stroomstoring helemaal uit te sluiten. Maar toch zijn er wel een aantal dingen die gedaan kunnen worden die de kans op een stroomstoring verminderen. Het is bijvoorbeeld verstandig om alleen apparaten te kopen die voorzien zijn van het CE-label. Het CE-label geeft aan dat het apparaat voldoet aan de minimale eisen die gelden voor elektrische kabels. Het is nog beter om apparaten te kopen die het VDE- of KEMA- keurmerk hebben. Apparaten die beschikken over deze keurmerken zijn uitvoerig getest. Dit zorgt ervoor dat de kans op kortsluiting een heel stuk kleiner wordt. Daarnaast is het ook verstandig om regelmatig de elektra te controleren om de kans op schade te beperken.