High Flyers Terriers
Image default
Energie

Wat kun je doen na het afronden van de MBO opleiding Elektrotechnisch Technicus?

De MBO opleiding Elektrotechnische Technicus is een opleiding van twee jaar op niveau 4 van het MBO. Na het afronden van deze opleiding zijn veel verschillende mogelijkheden als het gaat om een carrière. Zo kun je bijvoorbeeld gaan werken in de Elektra Amsterdam. Tijdens de opleiding leer je over het maken van onderdelen voor elektrotechnische systemen, maar ook over ICT, meet- en regeltechniek binnen de elektriciteit. Doordat de opleiding vrij breed is, word je tot meerdere dingen opgeleid. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd nog mogelijk om na het afronden van de opleiding door te stromen naar een HBO opleiding in hetzelfde vakgebied.

Doorstuderen op het HBO

Een van de mogelijkheden na het afronden van de MBO opleiding Elektrotechnisch Technicus, is om door te studeren op het HBO. Met het MBO diploma heb je namelijk direct toegang tot de HBO opleiding. Hiervoor hoeven geen toelatingstesten of extra toetsen gemaakt te worden. De HBO opleiding heet ‘Elektrotechniek’ en kan bij de meeste hogescholen zowel voltijd als deeltijd gevolgd worden. Het fijne aan een deeltijdopleiding is dat je ernaast ook al aan het werk kunt. Doordat je al een MBO diploma op zak hebt, zal je ook makkelijk aan een baan kunnen komen. Op deze manier kun je zowel ervaring opdoen in het werkveld als tijdens je studie.

Aan het werk als elektromonteur

Je kunt ook fulltime aan het werk als elektromonteur. Dit is een fijne optie op het moment dat je geen behoefte hebt om door te studeren en wel gewoon in je eigen vakgebied aan de slag wilt. Als elektromonteur zijnde ga je aan de gang met het installeren, repareren en onderhouden van elektrotechnische installaties. Denk hierbij aan zaken in huizen, maar ook in bedrijfsgebouwen, fabrieken of op schepen. Bijna overal komen elektromonteuren wel goed van pas. Daarnaast zul je als elektromonteur veel samenwerken, plannen, organiseren en bezig zijn met technische tekeningen. Wel is het belangrijk dat je fysiek helemaal in orde bent, omdat je veel in de buitenlucht zult werken.