High Flyers Terriers
Image default
Zakelijke dienstverlening

API platform als een dienst

Het API platform wordt ook wel integratieplatform genoemd. Met behulp van dit platform kunt u de structuur van uw professionele applicaties verbeteren. Vaak is het zo dat digitale applicaties niet ontworpen zijn om nauw met andere programma’s samen te werken. De verbinding tussen deze programma’s is dan ook niet optimaal. De connecties zitten met digitale ‘plakbandjes’ aan elkaar. Het API platform van Datacon – gevestigd in Tilburg – zorgt daarentegen voor een effectieve structuur die aan militaire discipline doet denken. Al uw individuele applicaties worden geordend en verbonden. Zo is het alsof de data gebruik maakt van een snelweg om van plaats A naar B te reizen, in plaats van over een hobbelig en kronkelend kiezelpaadje te moeten rijden.

Volg de trend

Trends komen en gaan, maar sommigen blijven hangen, bijvoorbeeld het dragen van een spijkerbroek. Een ABI, of integratieplatform is als het ware een digitale spijkerbroek. Nu is het moment om in te stappen. In de toekomst zullen alleen maar meer processen worden gedigitaliseerd. Het platform van de data-expert zal ervoor zorgen dat u met één voet in de toekomst komt te staan en op een later tijdstip niet tussen wal en schip valt, omdat u niet eerder heeft (durven) innoveren. Een integratieplatform is de verkeersleider die uw digitaal verkeer nodig heeft. Het ABI platform zorgt ervoor dat systeemfouten zeldzaam worden en bovendien makkelijker zijn op te sporen. Met het ‘iPaaS’ systeem wordt het aantal pijn- of knelpunten in het systeem verkleind, evenals de benodigde connecties voor het versturen van data.

Universele waarde API platform

API platforms hebben een universele meerwaarde. Met dank aan de toplaag wordt de data geïntegreerd en is het mogelijk deze met klanten te delen aan de hand van het geprezen ‘monetizing’ systeem. Uw klanten krijgen toegang tot het netwerk en vergroten zo ook hun eigen productiviteit, wat u vervolgens weer ten goede komt. Uiteindelijk is het een win-winsituatie.