High Flyers Terriers
Image default
Aanbiedingen

Is een magnesiumsupplement nuttig?

Is een magnesiumsupplement nuttig?

Als je een magnesiumtekort hebt of een gezondheidsaandoening hebt waardoor je een risico op een tekort loopt, kan een magnesiumsupplement nuttig zijn. Op deze pagina wordt er uitgelegd waarom een magnesiumsupplement nuttig kan zijn. Bent u opzoek naar magnesium? Dit is de beste magnesium consumentenbond.

Mensen die geen evenwichtige voeding gebruiken

Mensen die moeite hebben om magnesiumrijke voedingsmiddelen zoals zaden, noten, spinazie, volle granen, yoghurt en peulvruchten in hun dieet op te nemen, lopen mogelijk een hoger risico op een tekort. Als het toevoegen van deze voedingsmiddelen niet haalbaar is vanwege dieetbeperkingen of -voorkeuren, kan een supplement heilzaam zijn.

Andere natuurlijke slaapmiddelen

Tryptofaan
Gaba
CBD olie

Mensen met maag- en darmproblemen

Maagdarmziekten zoals coeliakie, Crohn, colitis ulcerosa en prikkelbare darm syndroom (IBS), kunnen leiden tot malabsorptie die kan leiden tot magnesium depletie, dus in sommige gevallen kan magnesiumsuppletie geïndiceerd zijn. Daarnaast kan magnesium citraat specifiek helpen bij het voorkomen en verlichten van constipatie, een veelvoorkomend symptoom van bepaalde maagdarmziekten. Magnesium voornamelijk gebruikt voor de gunstige effecten die het heeft op de gezondheid van de darmen, het helpt bij de peristaltiek, het helpt voedsel door je darmen te bewegen en het voorkomt constipatie.

Mensen die last hebben van migraine

Hoewel het nog een nieuw onderzoeksgebied is, is gebleken dat mensen die aan migrainehoofdpijn lijden, een lager magnesiumgehalte in hun bloed en weefsels hebben dan mensen die geen migraine hebben. De American Academy of Neurology en de American Headache Society geven nu op bewijs gebaseerde richtlijnen waarin staat dat magnesiumtherapie effectief kan zijn voor de preventie van migraine, onder toezicht van een zorgverlener. Magnesium, met name magnesiumoxide, is ook onderzocht bij migrainehoofdpijn als een effectief preventief nutraceutisch middel.

Mensen die zwanger zijn of borstvoeding geven

Tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding neemt de behoefte aan magnesium van een persoon toe om niet alleen zichzelf, maar ook hun groeiende baby te ondersteunen. Als een kersverse of zwangere ouder niet aan zijn magnesiumbehoefte voldoet via de voeding en prenatale vitaminen, kan het nuttig zijn om met een arts te praten over het toevoegen van een magnesiumsupplement.

Mensen met diabetes

Omdat magnesium een belangrijke rol speelt in het insulineresponssysteem, kan een magnesiumtekort verdere insulineresistentie bevorderen bij mensen met diabetes type 2.9 Bovendien kan een ongecontroleerde of langdurig verhoogde bloedsuikerspiegel bij insulineresistente en insulineafhankelijke diabetici leiden tot een verhoogde urineproductie, wat resulteert in een verhoogd verlies van elektrolyten, waaronder magnesium. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat magnesiumsuppletie diabetesgerelateerde gezondheidsmaatregelen kan verbeteren; er is echter meer onderzoek nodig. Praat zeker met een zorgverlener om te bepalen of een supplement u ten goede kan komen.

Oudere volwassenen

Als we ouder worden, zijn er een paar scenario’s die kunnen leiden tot een magnesiumtekort. Een daarvan is een algehele daling van de inname via de voeding. Als een oudere volwassene niet in staat is gevarieerd te eten, is het risico op een magnesiumtekort groter. Een andere reden is dat, naarmate we ouder worden, ons lichaam minder goed in staat is alle voedingsstoffen efficiënt op te nemen. En ten derde zijn er bepaalde medicijnen die de magnesiumspiegel kunnen veranderen, waardoor het risico op magnesiumtekort toeneemt.

Mensen met een voorgeschiedenis van alcoholverslaving

Bij stoornissen in alcoholgebruik komen vitamine- en mineralentekorten vaak voor. Dit is vaak te wijten aan een slechte voedselinname van de betrokkene, naast gastro-intestinale problemen (zoals braken en diarree), meer urineren, en mogelijke nierdisfunctie. Deze bijwerkingen kunnen leiden tot lage gehaltes aan vitaminen, mineralen en elektrolyten, waaronder magnesium.