High Flyers Terriers
Image default
Gezondheid

Lage rugpijn en chiropractische behandeling

Lage rugpijn is een veel voorkomende aandoening die de dagelijkse activiteiten kan beperken, moeilijkheden bij het bewegen kan veroorzaken en ongemak kan veroorzaken. Chiropractische behandelingen zijn een van de meest populaire vormen van therapie voor mensen die lijden aan lage rugpijn of andere blessures zoals een tennisarm. Vanwege de niet-invasieve en holistische aanpak kunnen deze blessures verholpen worden.

Hoe werkt chiropractie?

Chiropractoren gebruiken manipulatie van de wervelkolom om het evenwicht te herstellen en ontstekingen in het lichaam te verminderen. Deze behandeling benadert het probleem vanuit een holistisch standpunt, wat betekent dat alle aspecten van het functioneren van het lichaam – geest, lichaam en ziel – worden bekeken om de genezing te ondersteunen. Bij spinale manipulatie wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten van de wervelkolom om de wervels opnieuw uit te lijnen en de zenuwen te ontlasten. Het kan helpen het bewegingsbereik te verbeteren, stijfheid te verminderen, pijnklachten te verminderen en eventuele afwijkingen te corrigeren die problemen kunnen veroorzaken met andere lichaamssystemen door de zenuwfunctie te optimaliseren.

Andere geneesmethodes

Naast spinale manipulatie omvat chiropractische zorg ook andere technieken zoals massagetherapie, spierstimulatie (ook bekend als elektrische stimulatie), oefentherapie, leefstijladvies (waaronder dieetadviezen), voedingsadvies en meer. Deze behandelingen werken samen om de genezing in uw lichaam op meerdere niveaus te bevorderen. Van massage is vastgesteld dat het de bloedcirculatie in het hele lichaam bevordert, wat kan helpen ontstekingen te verminderen en spierspasmen te verminderen die vaak optreden bij pijn in de onderrug. Elektrische stimulatie activeert bepaalde spieren, waardoor ze sterker worden en de spanning in de omliggende gebieden afneemt; dit is vooral gunstig als de spieren van iemand verzwakt zijn door gebrek aan gebruik als gevolg van lage rugpijnklachten of immobiliteit door een operatie of letsel. Oefentherapie is ook effectief gebleken voor mensen met chronische lage rugpijn; sommige oefeningen zijn gericht op specifieke bewegingen om zwakke spieren te versterken, terwijl andere bedoeld zijn om de algemene conditie te verbeteren.