High Flyers Terriers
Image default
Gezondheid

Alles over stoppen met roken

Stoppen met roken is lastig. U bent wanneer u stopt waarschijnlijk prikkelbaar, paniekerig en grijpt weer binnen de kortste keren weer naar een sigaret. Veel rokers is dat wel eens overkomen. Maar wat moet je dan doen om te stoppen met roken? 

 

Nicotine

Nicotine is een van de meest verslavende stoffen in de wereld. Het is een stof die binnen twee dagen weer uit uw lichaam is. Hoe kan dit soms een jarenlange verslaving blijven? Gewoonte, angst of stress speelt bij een rookverslaving vaak een cruciale rol. Veel mensen denken dat nicotine de grote boosdoener is, maar de verslaving ligt vaak dieper. Hoe komt u er dan vanaf? In dit artikel bespreken we verschillende opties om te stoppen met roken en welke volgens ons nu het beste is. 

 

Stoppen met roken: wat doet de app?

Er bestaan veel verschillende soorten apps om te stoppen met roken. Veel stoppen met roken-apps laten u zien hoe ‘schoon’ uw lichaam van binnen aan het worden is en hoeveel geld u al heeft bespaard met het stoppen met roken. Het is natuurlijk goed om te zien hoeveel progressie u maakt, maar helpt het ook echt om door te blijven gaan? 

Onze ervaring is dat veel mensen zo’n app wel fijn vinden, maar het toch niet genoeg stimuleert om nooit meer te roken.

 

Wat gebeurt er als ik stop met roken?

Stoppen met roken kent verschillende ontwenningsverschijnselen, maar ook uiteindelijke positieve effecten.

Ontwenningsverschijnselen kunnen zijn:

  • hoesten/kuchen;

  • slecht slapen;

  • rusteloosheid;

  • humeurigheid;

  • hoofdpijn;

  • somberheid;

  • meer eetlust.

Vaak zien we dat deze ontwenningsverschijnsel binnen 72 uur weg zijn. Dit verschilt per persoon en kunnen soms langer aanhouden of eerder weg zijn.

Na de eerste paar dagen zult u al snel merken dat stoppen met roken veel positieve effecten heeft op uw gezondheid. Vaak heeft u meer energie, verbetert uw conditie, proef en ruik u beter en heeft u veel geld bespaard. Veel voordelen die u merkt wanneer u eerst even door de zure appel heen bijt.

 

Stoppen met roken: de cursus

Een stoppen met roken-cursus volgen. Helpt dit echt? En wat krijgt u in deze cursus dan te horen?

Na één cursus stop met roken van 4 uur nooit meer zin om te roken? U kunt het zich niet voorstellen en toch is het zo. Bijna 7 van de 10 mensen stoppen definitief met roken na het volgen van onze cursus.

Er wordt niet gesproken over de redenen waarom u zou moeten stoppen met roken. Die kent u al. In deze cursus gebruiken we de kennis van de tabaksindustrie om te stoppen met roken. Door deze kennis gaat u totaal anders naar roken kijken. 

Wilt u stoppen met roken? Volg dan onze cursus stoppen met roken.

https://www.ikstopermee.nl/