High Flyers Terriers
Image default
Dienstverlening

Op deze manier ben je het snelst van je stroomstoring af

Er wordt elke dag super veel gebruik gemaakt van elektra, je hebt het dan ook voor bijna alles nodig. Het is dan ook erg vervelend wanneer je een stroomstoring hebt, tijdens een stroomstoring kun je namelijk helemaal geen gebruik maken van de elektra. Je ziet tijdens een stroomstoring dan ook pas echt hoeveel elektra je gebruikt. Om snel van je stroomstoring af te komen moet je gaan zoeken naar waar de stroomstoring vandaan komt, wanneer je dit namelijk weet kun je verder gaan handelen. Hieronder kun je lezen hoe je achter de oorzaak van de stroomstoring komt. 

Hebben de buren gewoon stroom?

Wanneer de stroom plotseling uitvalt is dit natuurlijk altijd even gek, het is namelijk niet iets dat (als het goed is) dagelijks gebeurt. Om achter de oorzaak te komen is het dan ook erg handig om gelijk bij de buren te gaan kijken of daar stroom is, hieruit kun je namelijk opmaken of er een stroomstoring zit in het buurtnet of bij jou thuis. Wanneer de buren ook geen stroom hebben zit er waarschijnlijk een storing in het buurtnet, je kunt hier geen elektricien voor inschakelen. Wanneer je denkt dat er een storing zit in het buurtnet moet je gaan bellen naar het Nationaal storingsnummer. Hier wordt de storing vervolgens gemeld en wordt er iemand van het netbeheer naar je toegestuurd, hij gaat proberen de storing op te lossen.

Stroomstoring bij jou thuis

Wanneer de buren gewoon stroom hebben zit er een stroomstoring bij jou thuis, hier kun je wel een elektricien voor bellen. Het wordt ook aangeraden om een elektricien te bellen wanneer je een stroomstoring hebt omdat je op deze manier het snelst van je stroomstoring af bent, een elektricien kan namelijk al snel zien wat er mis is en kan dit negen van de tien keer ook gelijk oplossen.