High Flyers Terriers
Image default
Woning en Tuin

4 tips voor het optimaal inrichten van je nieuwe badkamer

Uitgekeken op je badkamer of ga je verhuizen en heb je een nieuwe badkamer nodig? Dan zal je vast op zoek zijn naar een mooie badkamer met de juiste meubels. Een nieuwe badkamer gaat je aardig wat kosten en is ook een investering voor de toekomst. Des te belangrijker om de tijd te nemen om deze ruimte zo mooi mogelijk in te richten. Er zijn en aantal onderdelen die natuurlijk niet mogen ontbreken. Deze kun je zelf wel invullen, maar zijn toch goed om even te benoemen. Denk aan de douche, de wastafel , een mogelijk bad of wc. Deze onderdelen wil je natuurlijk al in een mooie stijl hebben, maar om de badkamer nog mooier te maken zijn er verder in dit artikel 5 tips genoemd en toegelicht. Hopelijk kan jij met deze 5 tips de perfecte badkamer inrichten.

De verlichting is belangrijk

De verlichting in de badkamer is zeer belangrijk. Het is daarom handig om een zogenaamd lichtplan te maken. Dit houdt in dat je een schets maakt van de badkamer en daar duidelijk aangeeft waar de verlichting moet zitten. Houdt hier rekening met de verschillende soorten verlichting. De basisverlichting en de sfeerverlichting. De sfeerverlichting heeft minder de rol om duidelijk je haar te doen of een make-upje op te doen, maar is meer om de algemene uitstraling van de badkamer te beïnvloeden. Voor de rest kan het ook handig zijn om een dimmer te installeren voor de lichten in de badkamer. Zo kan je als je bijvoorbeeld lekker wil genieten van een warm bad de sfeer met de lichten ook warm en gezellig maken.

Kies voor zwevende meubels

Hangende badkamermeubels geven een zeer modern en luxe uitstraling. Deze zwevende meubels zijn zeker een aanrader om je badkamer net even die andere uitstraling te geven. Verder geven de zwevende meubels ook het gevoel van meer ruimte en is het schoonmaken ook makkelijker, omdat je onder de kasten makkelijk kan komen.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Mensen vergissen zich nog wel is aan hoeveel spullen er eigenlijk in de badkamer staan en moeten komen. Al die verzorgingsproducten en handdoeken kunnen veel ruimte in beslag nemen. Het is daarom belangrijk om voor voldoende opbergruimte te zorgen. Het is natuurlijk niet ideaal om je handdoek te moeten halen uit een andere ruimte. Een badkamerkast is daarom zeker een aanrader om terug te laten komen in de badkamer. Als je geen grote badkamer hebt is het handig om een wastafelonderkast te plaatsen. Deze nemen de ruimte onder de wastafel in beslag en dat is nou net ruimte die je anders toch niet gebruikt.

Donkere kleuren zorgen voor kleine badkamer

Over het algemeen is het beter om voor lichtere kleuren te kiezen voor een badkamer. Een badkamer is vaak niet de grootste ruimte in het huis en door donkere kleuren te gebruiken is het gevoel ook niet dat het groot is. Lichte kleuren zorgen ervoor dat de ruimte fris en ruimtelijk lijkt. Als je donkere kleuren wilt gebruiken is het handig om dit bij bepaalde badkamermeubels te doen en niet op de muren. Daarbij is het ook belangrijk of er sprake is van natuurlijk daglicht. Heb je bijvoorbeeld een raam in de badkamer of niet. Als dit niet het geval is moet je helemaal oppassen dat je met de kleuren de ruimte voor het oog niet te klein maakt.