High Flyers Terriers
Image default
Zakelijke dienstverlening

Overstekend wild detecteren om aanrijdingen te verminderen

 

Er zijn jaarlijks ontelbaar veel ongelukken veroorzaakt door overstekend wild. Zo bedraagt de jaarlijkse schade in Nederland maar liefst 50 miljoen euro. Naast het financiële plaatje, is er natuurlijk ook veel persoonlijk en dierlijk leed. Gert Hamberg besloot hier wat aan te doen en heeft met zijn organisatie Prowild een wildwaarschuwingssysteem ontwikkelt. Dit systeem is gemaakt voor plekken waar veel overstekend wild is. Op deze plekken wordt een hek geplaatst om de dieren naar de oversteekplaats te begeleiden. Hiernaast worden ze gedetecteerd door middel van sensoren, die ervoor zorgen dat het verkeer in de omgeving wordt gewaarschuwd.

Inzetbaar bij alle wegen

Het wilddetectiesysteem voor overstekend wild kan worden geplaatst bij alle wegen waar er geen fysieke barrières zijn. Vooral voor provinciale en regionale wegen, waar een ecoduct niet kosteneffectief is, is dit een goed alternatief. De organisatie zorgt voor een zorgvuldige voorbereiding en organisatie. Ze werken met meerdere partijen samen, waardoor er gezorgd kan worden voor een volledige voorbereiding, aanleg en projectbegeleiding. U hoeft dus zelf weinig tijd in het project te steken en kunt vertrouwen op de organisatie. Het systeem is al op veel plekken in Nederland en in het buitenland met succes geplaatst en in gebruik. De organisatie geeft de mogelijkheid om een veldonderzoek op locatie te organiseren om het systeem te bekijken en vragen te stellen.

Monitor eenvoudig online

Als het wildwaarschuwingssysteem geplaatst is, geeft Prowild de mogelijkheid om online alle bewegingen en gegevens in te zien om het overzichtelijk te monitoren. Doordat het in de Cloud wordt opgeslagen, zijn deze gegevens overal en wanneer u wilt met een wachtwoord op te vragen. Naar wens kan er ook een camera worden geplaatst, waardoor het nog beter is om de wildpassages te analyseren. Dit kan nuttig zijn voor de toekomstige beslissingen. Hiernaast heeft de organisatie een samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Bij het aanleggen van een detectiesysteem, wordt er door hen geld overgemaakt naar een project naar uw keuze. 

 

https://www.prowild.net/