High Flyers Terriers
Image default
Groothandel

Een nieuwe bandopwinder zorgt ervoor dat uw rolluik weer naar behoren werkt

Alle rolluiken werken volgens hetzelfde principe. Een stevig materiaal zoals pvc of aluminium wordt gevormd tot losse onderdelen die in elkaar kunnen zakken als het rolluik wordt neergelaten. Die onderdelen schuiven uit elkaar als het rolluik omhoog wordt gedaan, waardoor het op een as opgerold kan worden. Deze as wordt bewogen door een rolluikmotor bij elektrische systemen of een rolluikband bij handmatige systemen. Deze band wordt gecontroleerd door de bandopwinder die ervoor zorgt dat uw rolluik blijft hangen op elke gewenste hoogte en dat de rolluikband niet in de knoop raakt.

Gemakkelijk online een nieuwe bandopwinder bestellen

Is de bandopwinder van uw rolluik kapot? Dan bestelt u simpelweg een nieuwe, vervangt het oude exemplaar hierdoor en uw systeem werkt weer naar behoren. Shadowparts is dé specialist op het gebied van onderdelen voor rolluiken en zonneschermen. Op hun website vindt u diverse bandopwinders voor een grote variatie aan rolluiken. Om de juiste bandopwinder te bestellen is het belangrijk dat u goed kijkt welke breedte de band van uw rolluik heeft en hoeveel band er in totaal opgerold moet worden als u uw rolluik helemaal oprolt. Als u er zelf niet uitkomt, dan helpen de specialisten van het bedrijf u graag verder.

Handmatig versus elektrisch

Het systeem van een handmatig rolluik is voordelig en relatief simpel. Een elektrisch rolluik bespaart u de moeite van het ophijsen en neerlaten, maar als de rolluikmotor kapot gaat, is het veel moeilijker om deze te repareren. Als u toch twijfelt of u niet liever elektrische rolluiken wilt installeren, dan kunnen de vakmensen van Shadowparts u informeren over de mogelijkheden. Veel rolluiken kunnen omgebouwd worden door een rolluikmotor in de bovenas van het rolluik te plaatsen. Zo kunt u uw rolluik sluiten of openen met één druk op de knop.

Profiteer van optimaal gemak door snelle levering

Of u nu een rolluikmotor of bandopwinder voor uw rolluik wilt bestellen, bij Shadowparts kunt u terecht. Bezoek de website om nieuwe onderdelen te bestellen. Alle bestellingen worden binnen twee werkdagen bij u thuis geleverd, zodat uw ongemak met uw rolluik snel verholpen kan worden.