High Flyers Terriers
Image default
Bedrijven

Waar moeten werkjassen aan voldoen?

In veel bedrijven en op diverse werkplaatsen kan je ze spotten: werkjassen. Het personeel is vaak verplicht deze werkjassen te dragen, zodat het voor de buitenwereld herkenbaar is dat bepaalde mensen bij een bepaald bedrijf horen. Het is zo voor iedereen duidelijk wie onderdeel is van welke firma, en het kost niet onnodig veel moeite om te achterhalen bij welk bedrijf een individu werkzaam is. Het is wel belangrijk dat de werkjas aan een aantal eisen voldoet, omdat je anders op den duur zal merken dat de werkjas je gaat irriteren of gaat schuren. Ben jij ook benieuwd naar alle eisen waaraan een goede werkjas moet voldoen? Lees dan snel verder en doe je er vooral je voordeel mee.

Goede stof

Allereerst is het belangrijk dat de werkjas van een goede kwaliteit stof gemaakt is. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de aard van de baan of het werk, zodat je het niet onnodig warm of koud krijgt als je de werkjas aantrekt. Een goede werkjas ademt, wat betekent dat je in de zomer koel gehouden wordt door de jas, en in de winter zorgt de jas ervoor dat je lekker warm blijft. Ook is het van essentieel belang dat je niet natgeregend wordt als het buiten regent, omdat je dan heel snel kan afkoelen. Daarnaast is een nat pak allesbehalve prettig. Als een gewone werkjas wellicht te warm wordt in de zomer, kan je natuurlijk ook een uitstapje maken naar een ander type kledingstuk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bodywarmer? Dat kan heel goed werken in de zomer. Denk out of the box!

Duidelijk design

Wat geldt voor tatoeages en schilderijen, geldt eigenlijk ook voor werkjassen. Een werkjas is niet alleen heel functioneel: de jas houdt je niet alleen warm in de winter, maar het dient ook nog een hoger doel. Men kan door de werkjas aflezen bij welk bedrijf je werkzaam bent, en op deze manier hoeven externen niet lang te zoeken naar een vertegenwoordiger van het bedrijf. Het is dus van cruciaal belang dat de werkjas leesbaar is, en dat je in een oogopslag kan zien waar het bedrijf voor staat en wat het voor type bedrijf is. Daarnaast is het ook nog eens een stukje reclame, als je het logo van het bedrijf op de werkjas laat afdrukken. Het is dus niet alleen voor de medewerkers fijn als de jas van een mooi design is voorzien, maar ook voor het bedrijf zelf is het erg fijn als er meer mensen weten dat het bedrijf bestaat. Op deze manier worden er kansen gecreƫerd die je anders niet zou hebben. Altijd fijn om je klantenbestand te kunnen uitbreiden!