High Flyers Terriers
Image default
Bedrijven

Een crematie Ede laten verzorgen?

Is er helaas iemand overleden, en de wens van de overledene of de familie is om te laten cremeren bij crematie Ede? Dat kan gebeuren bij de Weerdenhove in Ede. Hier kunnen ze de volledige crematie verzorgen in Ede zelf, met van te voren een mooi afscheid. Het afscheid kan op verschillende stijlen en wensen worden verzorgd. Samen met de experts van Weerdenhove kan er gezeten worden over de specifieke wensen die de overledene had. Mochten er geen wensen bekend zijn, dan is het altijd mogelijk om er samen iets moois van te maken.

Hoe werkt een crematie?

Een crematie gebeurt vaak in een crematorium. In dit crematorium worden de kisten in een speciale oven geplaatst, waardoor de kist vergaat door de hitte die zich daarin bevindt. Van te voren is het altijd mogelijk om een uitvaartdienst of een kerkdienst te houden, waar iedereen bij kan zijn. De kist krijgt na afloop een crematiesteentje, waarop een nummer staat die voor elke persoon uniek is. Zo voorkom je misverstanden. Er mogen alleen directe nabestaande mee de ovenruimte in. Dus mochten er nog voorwerpen achtergelaten worden bij de kist, dan kan dat op dat moment. Daarna gaat de kist in de oven die op dat moment 800 graden is.

Hoe zit het met de as?

Na de crematie gaat alle as in een tijdelijke urn, genaamd de asbox. Voordat het de urn in gaat wordt het crematiesteentje nogmaals gecontroleerd en ook doorgegeven aan de nabestaanden zodat het zeker is dat de as van hun dierbare is. Het duurt helaas tot een maand voordat de as beschikbaar is. Dit komt doordat het zo in de wet beschreven is. Na deze maand is het mogelijk om de as over te plaatsen in een urn voor thuis, of om de as uit te strooien. Mochten deze opties niet datgene zijn wat je wilt, dan is het mogelijk om de urn bij te zetten in een urnenmuur.