High Flyers Terriers
Image default
Bedrijven

Zakelijke LED’s? LED Design Holland

Lampen voor industriële toepassing? Leds die geschikt zijn als winkel- en showroomverlichting? Panelen voor systeemplafonds? Led Design Holland geeft advies!

Led-panelen zijn dé oplossing als het om verlichting voor scholen, kantoren en andere openbare gebouwen gaat. De panels zijn zo ontworpen dat ze precies in systeemplafonds passen. Led Design Holland gebruikt voor haar klanten hoogwaardige led-panelen, zowel 60 bij 60 cm modellen, als 120 bij 30 cm exemplaren. De panels hebben een bijzonder lage UGR-waarde, oftewel van onbehagelijke verblinding is geen sprake. Qua kleur kunt u kiezen uit zwart en wit. LED specialist Led Design Holland krijgt regelmatig vragen over het back lit panel. Op leddesignholland.nl lezen we over dit specifieke model: “Het grootste verschil bij een Back lit LED panel t.o.v. een slim fit LED panel is dat de led’s aan de achterzijde zijn geplaatst en daardoor schijnt het licht recht naar beneden i.p.v. bij een traditioneel LED panel waarbij de led’s aan de zijkant zijn geplaatst. Daarom heeft een back lit geen light guide panel nodig om het licht te verdelen.”

Graag melden we nog globaal iets over de hoeveelheid panelen die nodig zijn. Per 6 vierkante meter kantoorruimte voldoet één 60 bij 60 cm paneel. Is uw kantoor of vergaderzaal rond de 100 vierkante meter groot, dan luidt het advies: 16 led-panelen van 60 bij 60 cm. Overigens is de hoogte van het plafond ook van belang. Hoe hoger het plafond hoe minder licht er op de tafel(s) / bureaus terechtkomt. In z’n algemeenheid is een plafond minimaal 2,20 meter en maximaal 2,70 meter hoog. Is dat in uw geval anders, dan kan het advies ook anders uitvallen.

Hoe kunt u concluderen dat een panel van goede kwaliteit is en voldoet aan de eisen voor kantoorverlichting? Het is zaak op de volgende punten te letten bij de beoordeling van led-panelen.

  • Is de lichtopbrengst egaal?
  • Is de Lumen / Watt verhouding hoog (is de lamp energie-efficiënt)?
  • Is de levensduur lang?
  • Is de garantieperiode 5 jaar of langer?

Kunt u deze vier vragen met ‘ja’ beantwoorden dan zit het wel goed met het betreffende panel!

https://www.leddesignholland.nl/