High Flyers Terriers
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is een stalen bekisting?

Een stalen bekisting is eigenlijk niet meer dan een tijdelijk aangebrachte stalen mal of contravorm, waarin beton gegoten wordt. Deze mal houdt het beton en vaak ook de wapening bij elkaar tijdens het stortings- en uithardingsproces. Met het maken van een stalen bekisting dient u een specialist in te schakelen. Construx kan u hierbij van dienst zijn. Deze toonaangevende Europese producent van bekistingen en betonmallen levert u bekistingen op maat en in prefab. Naast het kopen van stalen bekistingen kunt u er binnen dit bedrijf ook voor kiezen om de bekistingen te huren.

Keuzevrijheid bij stalen bekisting

Stalen bekisting moet ontwikkeld en geproduceerd worden aan de hand van de geldende normen. Het is geen wonder dat er hoge eisen gesteld worden aan de mal. Bekisting moet vormvast zijn en tegen hoge speciedrukken kunnen. Verder moet de bekisting niet open zijn, gemakkelijk te lossen zijn en een gewenste structuur op het gestorte beton achterlaten. De bekisting kan uit verschillende materialen bestaan; van staal tot hout. Naast de materiaalkeuzes kunt u ook de bekisting kiezen uit verschillende hoogtes, lengtes en breedtes.

Magneten voor flexibiliteit

Bij stalen bekistingen kan gewerkt worden middels magneten, die zorgen voor een flexibelere uitvoering. Met magneten kunnen namelijk de deursparingen en wandsparingen, elektradozen en leidingen makkelijk bevestigd worden. De magneten zorgen ervoor dat gaten boren onnodig is geworden. Het naderhand dichtlassen van deze gaten hoeft dus ook niet meer. Bovendien kunnen magneten tot op het laatste moment verplaatst worden, zodat aan de wensen van de opdrachtgever te allen tijde voldaan kan worden.

Olie voor bekisting

Op de plaat van de bekisting wordt bekistingsolie aangebracht. Deze olie zorgt voor een soepele verwijdering van de bekisting naderhand. De olie zorgt namelijk dat er geen hechting plaatsvindt tussen het inmiddels harde beton en de mal zelf. Bekistingsolie krijgt u ook in een milieuvriendelijke variant, namelijk minerale en plantaardige oliën. Deze oliën zijn volledig afbreekbaar, bevatten geen oplosmiddelen en zijn onbrandbaar.

https://www.construx.eu/nl/