High Flyers Terriers
Recreation / Pets

Last van vogels op het dak? Dit is de oplossing!

De winter is bijna voorbij, oftewel.. de zomer in zicht! Naast de heerlijke, warme zon en de watermeloen op haar best zullen ook de sfeervolle vogelgeluiden terugkeren. Deze geluiden komen helaas niet uit speakers; vogels brengen vele eigenaars overlast op het dak.

Zijn er vogels gespot op uw dak of bent u geïnformeerd gedurende een dakinspectie? Wanneer de vogels zich regelmatig bevinden op het dak, is de kans groot dat de vogels de juiste plek hebben gevonden voor het bouwen van hun nesten. De nesten kunnen het dak schaden brengen, dat meerdere problemen kan veroorzaken. Om de vogels op een diervriendelijke manier af te schrikken, is het mogelijk een vogelwering te bevestigen.

Schade

Een nest ziet er leuk uit, zeker als de kleintjes zich er nog bevinden. Helaas zijn de gevolgen wat minder; het isolatiemateriaal van het dak wordt aangetast, de gootsteen kan verstopt raken en het geluidsoverlast zal op termijn irritaties geven. Bovendien veroorzaken de uitwerpselen van vogels  overlast, het is namelijk ontzettend vervuilend! De uitwerpselen laten schadelijke bacteriën vrij; erg ongezond voor mensen, vooral de stank! De ondergrond van het dak wordt aangetast en er zullen vlekken verschijnen. De zuren zullen zorgen voor blijvende vlekken op vrijwel alle materialen. Verder zijn de nesten op het dak een broedplaats voor allerlei ongedierte, denk aan mijten, luizen en vlooien. Die zullen op hun tijd ook schade verrichten.

Vogelwering

Een ervaren dakdekker kan de eigenaren van de woningen helpen door het aanleggen van vogelwerende dakvoetprofielen; een diervriendelijke methode, aangezien vogels zich niet kunnen bezeren aan de profielen. Daarnaast hebben de weringen een mooie uitstaling, een eenvoudige vormgeving dat ieder soort dak de juiste oplossing biedt. Het systeem wordt onder de dakpannen bevestigd. Naast het afschrikken van de vogels brengt het dakvoetprofiel ook bescherming tegen opspattend water, waardoor het dak extra goed beschermd is tegen vochtschade. Zo worden er twee problemen in één werkzaamheid opgelost.

 

http://economy.nl