High Flyers Terriers
Recreation / Pets

Tips voor het vangen van steur!

Op steeds meer plaatsen in Nederland is het mogelijk om op een commerciële visvijver actief te vissen op steur. Uiteraard komt de steur ook sporadisch voor op de grote kanalen die Nederland rijk is, maar het is enorm lastig om een dergelijke vis te vangen. Vaak is het een toevalstreffer in verschillende jaren vissen. Een commerciële visvijver is dan een veel beter alternatief als je  een keer de kracht en de pracht van een steur wilt aanschouwen. Net als bij elke viswedstrijd of gewoon dagje vissen, zijn er altijd vissers die altijd meer dan anderen lijken te vangen. In dit artikel geven we je enkele tips waardoor mogelijk jij die visser bent, waar de rest naar blijft kijken als de aanbeten een stuk langzamer komen. 

Een belangrijk detail bij het vissen op een commerciële visvijver is dat de vis gedurende het jaar vaak bevist wordt. Dit weet de vis uiteindelijk ook. Hierdoor houdt de vis rekening met een haak bij het opnemen van aas. Vaak zal het aas eerst geïnspecteerd worden, voordat het echt opgenomen wordt. Mocht het aas onvoldoende vertrouwen geven, dan zal de steur snel weer doorzwemmen. Zeker de grotere exemplaren zijn goed in het omzeilen van onze haak. De kleinere steuren gaan dan vaak veel agressiever op het aas, waardoor veel kleinere exemplaren voorbij zullen komen. Echter hopen we natuurlijk dat ook één van de groetere bewoners voor even op de kant bij je komen. 

Door voldoende vrije ruimte voor het opnemen van het aas (en wellicht een stuk te verplaatsen) is het verstandig om te vissen met langere onderlijnen. Denk hierbij aan onderlijnen van 30cm tot 40cm. Mogelijk dat je deze niet kant-en-klaar kunt kopen bij de hengelsport winkel, maar deze zijn relatief makkelijk zelf te maken. Dit geeft al veel vrije ruimte om het aas te inspecteren. Daarnaast is het te adviseren om te vissen met een glijdend systeem van het lood. Zoek door goed in je tacklebox naar mogelijkheden om de lijn vrij te houden. 

https://www.sportvisgigant.nl/