High Flyers Terriers
Recreation / Pets

FAQ over tanden bleken nu eindelijk beantwoord

Je tanden zijn eigenlijk echt hele gekke dingen. Het zijn witte (of gele) harde dingen die uit je mond steken. Je kan ermee eten, je kan er dingen mee open maken, je wisselt ze één keer in je leven en het ideaalbeeld van tanden is dat ze wit moeten zijn. In alle reclames en films hebben de acteurs en modellen stralend witte tanden. Maar als je om je heen kijkt op straat, dan zie je dat dat niet de werkelijkheid is. Heel veel mensen hebben scheve tanden, of tanden die niet stralend wit zijn. Maar hoe komt dat dan? En wat is de oplossing? Dit alles en meer beantwoord ik in dit artikel.

 

Waarom heb ik geen witte tanden?

Er zijn twee factoren die biologisch gezien invloed hebben op de kleur van je tanden. De kleur van je tand is namelijk opgebouwd uit het tandbeen en het tandglazuur. Aan de kleur van je tandbeen kan je niets doen, dit is genetisch bepaald. Echter, op het tandglazuur, een transparante laag die om het tandbeen heen zit, heb je zelf wel invloed. Deze laag beschermt je tanden er geldt; hoe dikker je glazuur, hoe witter je tanden zijn. Deze laag wordt aangetast (en dus minder doorzichtig) door de stof tannine en door suiker. Je kan witte tanden krijgen door de producten thee, koffie, suiker, rode wijn en sigaretten te vermijden. Dat zijn producten waar tannine in zit. Goed je tanden poetsen helpt natuurlijk ook altijd.

 

Doet het pijn om je tanden te laten bleken?

Dat verschilt echt per persoon. Sommige mensen hebben vervelende ervaringen met tanden bleken gehad. Je kan namelijk blaren krijgen op  je tandvlees, omdat het spul waarmee je bleekt best intens is.

 

Wat kost tanden bleken?

De prijs van je tanden laten bleken varieert een beetje. Je kan je tanden zelf thuis bleken en je kan het bij de tandarts laten doen. Als je het thuis doet, koop je een tandbleekset. Een dergelijke set kost ergens tussen de 30 en 50 euro, afhankelijk van de kwaliteit. De kwaliteit van een bleekset is niet altijd zeker, dus loop je iets meer risico. De andere optie is om je tanden bij de tandarts te laten bleken. De prijzen hier van liggen tussen de 20 en 80 euro.

https://witgebitnederland.nl/