High Flyers Terriers
Recreation / Pets

6 tips voor de juiste hondenverzorging

De liefde dat een hond het baasje geeft, mag de lieftallige viervoeter ook weleens ontvangen! Door de juiste verzorging en de beste lekkernijen zal het beestje niks te klagen hebben. Hieronder volgen enkele tips voor de beste producten en meest lekkere snacks.

Shampoo

De vacht van honden wordt gewoonlijk onderhouden door de hond zelf, maar dat betekent niet dat de vacht altijd fris is. Door af en toe met de juiste hondenshampoo de vacht te reinigen, krijgt de vacht een prettige geur en wordt een geïrriteerde huid voorkomen. Kies voor een shampoo zonder alcohol en chemicaliën om mogelijke irritaties te voorkomen.

Oren

De oren van de viervoeter kunnen worden aangetast door overtollig oorsmeer en de groei van bacteriën. Om de infecties te voorkomen, is het essentieel de oren schoon te houden. Er zijn vele oorreinigers verkrijgbaar om vervelende gevolgen tegen te houden.

Mond

Oudere honden hebben vaak te maken met een slecht gebit. Gelukkig is het gemakkelijk het gebit gezond te houden om de pijn te voorkomen. Op de markt zijn verschillende oplossingen ter beschikking om de achteruitgang van het gebit te vermijden. Zo is het gebruik van het kluiven van speciale sticks een mogelijke optie, maar er bestaat ook speciaal mondwater of tandpasta voor het hondengebit. Mondwater is nog geen bekende term bij honden, echter wordt het steeds vaker aangeraden door dierenartsen.

Nagels

De nagels van de honden worden langzaam versleten door het rennen en lopen. Doordat de honden tegenwoordig als huisdier worden gehouden, zullen de nagels niet voldoende slijten. De nagels zijn namelijk afgestemd op het buitenleven, en dus een natuurlijke ondergrond. Door de nagels zo nu en dan te knippen met een nageltang wordt de kans op ingegroeide nagels verkleind.

Voeding

Enkel de juiste verzorging geven, zal niet voldoende zijn om de viervoeter gezond te houden. Door de hond de juiste voeding te geven, krijgt hij de nodige voedingsstoffen binnen. Hypoallergeen hondenvoer is holistisch hondenvoer dat bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten. De voeding zit boordevol vers vlees, groenten en fruit en is geschikt voor elke hond.

Accessoires

Om de hond zijn eigen plekje te geven, kan er een hoekje beschikbaar worden gesteld om een hondenmand en mogelijke speeltjes te plaatsen. Hierdoor heeft ook de hond een rustplek en een eigen ruimte om niet gestoord te worden.

http://ydolo.be