High Flyers Terriers
Recreation / Pets

Bijles Geschiedenis – Scriptium helpt

 

Centrum voor educatieve ondersteuning Scriptium is begonnen met het aanbieden van bijles in alle vakken die je vindt op de middelbare school. Zo ook ons vakgebied: geschiedenis. Nu is er over het algemeen niet zo heel veel vraag naar bijles geschiedenis, omdat het (tot onze grote spijt) een vak is waar niet veel middelbare scholieren voor kiezen na hun profielkeuze. Daarom vinden wij het fijn dat Scriptium interesse toont in het vakgebied en bijles geschiedenis gaat aanbieden. We wilden natuurlijk weten hoe dat allemaal zit en daarom belden we met Oscar, medewerker van Scriptium.

 

Waarom bieden jullie bijles geschiedenis aan?

“Dat is eigenlijk heel simpel. Bij Scriptium richten we ons op het verzorgen van persoonlijke educatieve ondersteuning vanaf de eerste klas tot het masterjaar op de universiteit. Dat betekent dat scholieren en studenten bij ons terecht kunnen voor allerlei soorten hulp. Er is natuurlijk bijles en studiebegeleiding, maar ook scriptiebegeleiding, statistiekhulp en tentamentraining. Het is wat ons betreft heel belangrijk dat studenten en scholieren met vertrouwen en zekerheid zich tot Scriptium kunnen wenden voor net even dat extra beetje hulp bij het leren en studeren. Daarom bieden we voor alle vakken bijles aan. Want het kan niet de bedoeling zijn dat we een scholier of student met alles kunnen helpen, behalve zo’n mooi vak als geschiedenis.”

 

Wat maakt jullie bijles uniek?

“Dat begint al bij het allereerste moment, als een student of leerling zich aanmeldt. We werken bij Scriptium absoluut niet met vooraf ingestelde pakketten of bijlessen die al kant-en-klaar op de plank liggen. Elke student en leerling staat centraal bij het vormgeven van de lessen. Dat betekent dat we bij een aanvraag voor bijles geschiedenis of scriptiehulp eerst een telefonisch kennismakingsgesprek hebben met de leerling en/of student, en ook met de ouders als het gaat om een minderjarige. We willen graag weten wat er precies moeilijk is aan geschiedenis, of er eventueel andere zaken zijn die meespelen, en natuurlijk wat de specificaties zijn met betrekking tot intensiviteit, frequentie, locatie en onderwerpen. Als we een goed beeld hebben van wat een leerling nodig heeft, gaan we op zoek naar precies die bijlesdocent die dat kan bieden.”

 

Op zoek? Staan die bijlesdocenten dan niet klaar?

“Als ik zeg ‘op zoek’, dan bedoel ik een zoektocht binnen onze grote groep vakdidactische bijlesdocenten die bijles geven en allemaal hun eigen specialismen en talenten hebben. Meer dan 100 freelancers zijn bij ons aangesloten en ze zijn allemaal zorgvuldig gescreend en getest. Het is ongelofelijk hoeveel expertise, intellectualiteit en kunde er rondloopt bij Scriptium. En dat niet alleen; onze bijlesdocenten, trainers en begeleiders zijn ontzettend gemotiveerd en hebben een voorliefde voor kennisoverdracht en helpen heel graag mensen. De zoektocht gaat dus om het vinden van één van die bijlesdocenten die het beste (het liefst naadloos) aansluit op de aanvraag van de leerling of student.”

Dat klinkt goed! Hoe komt een leerling of student in contact met Scriptium?

“Je kunt een mail sturen naar info@scriptium.nl of meteen bellen via 0648478721. Natuurlijk is het ook mogelijk om eerst de website te bezoeken en te lezen over alle diensten die we aanbieden en hoe we jouw studie- en schooltijd zo comfortabel en zorgeloos mogelijk kunnen maken.”

https://www.scriptium.nl/