High Flyers Terriers
Bedrijven

De fiscale advocatuur is een speciale, gerichte ‘tak van sport’

De fiscale advocatuur is een speciale, gerichte ‘tak van sport’. De fiscaal specialisten van Vink Fiscale Advocatuur, gevestigd in Amsterdam, hebben de weg bewandeld om fiscaal specialist te worden, in plaats van accountant, omdat ze genieten van de probleemoplossing en analyse die bij hun functie en rol horen. Ze komen echter vaak het misverstand tegen over het verschil tussen een accountant en een fiscalist. De twee rollen zijn echt heel verschillend, elk met hun eigen specialismen. Het door elkaar halen van de twee is een beetje zoals naar een opticien gaan om een tand te laten verwijderen! Elk heeft zijn eigen, belangrijke rol om te zorgen voor een efficiënt persoonlijk of zakelijk financieel beheer, en het vervangen van de ene door de andere kan ernstige gevolgen hebben voor de kwaliteit van de dienstverlening.

Fiscale advocatuur of een accountant?

Deze keuze voor fiscale advocatuur of een accountant hangt volledig af van het gebied waarop u advies nodig heeft. Er zullen gevallen zijn waarin een accountant meer geschikt is voor uw behoefte, zelfs binnen de bredere of gemeenschappelijke belastinggebieden. Voor degenen die op zoek zijn naar gespecialiseerd of complexer belastingadvies is het echter essentieel om een beroep te doen op de diensten van een specialist in de fiscale advocatuur. Eenvoudig gezegd, hebben deze professionals meer kennis en kunde in huis. Ze hebben specifieke belastinggebieden veel gedetailleerder kunnen bestuderen, waardoor ze de mogelijkheid hebben om individuele klantomstandigheden met een scherper oog te bekijken en kansen te zien die anders gemist zouden kunnen worden van iemand zonder deze grotere diepgang van kennis.

Wat is het risico dat men niet de juiste keuze maakt?

Het belangrijkste risico van het niet inschakelen van de professionals van Vink Fiscale Advocatuur bij het behandelen van fiscale kwesties is dat er kansen worden gemist voor een efficiëntere belastingplanning en belastingverlichting. De rol van een fiscalist is om deze kennis te kennen en toe te passen in het belang van de cliënt, van de belastingverlichting die kan worden geclaimd tot de momenten waarop deze moet worden toegepast.

Als u met deze professionals wilt spreken over hoe zij u kunnen helpen met fiscale planning en efficiëntie, aarzel dan niet om contact met hen op te nemen via het contactformulier op hun website of via telefoonnummer: 020 – 215 93 20.