High Flyers Terriers
Recreation / Pets

Draadalg bestrijden met het vijverhandboek

In het vijverhandboek leest u naast het bestrijden van draadalg nog veel meer over vijvers. Bijvoorbeeld het ontwerpen en aanleggen van vijvers. Of hoe u de vijver het beste en mooiste kan inrichten. Maar ook hoe u de vijver het beste kunt onderhouden. Dit is namelijk enorm belangrijk en hier zitten veel details aan verbonden.

Draadalg bestrijden 

Het bestrijden van draadalg klinkt natuurlijk simpel. Maar dit is een tweeledig proces. Alleen doden is namelijk niet genoeg. Want dan groeien er vanzelf weer nieuwe draadalgen. Het moet aangepakt worden bij de oorzaak. De achterliggende oorzaak is vaak een te lage waterhardheid of te weinig zuurstofplanten in de vijver. Draadalg herkennen is niet zo lastig. Het zijn lange slierten die aan de vijverwand en de zuurstofplanten groeien. Om deze algen te verwijderen is het belangrijk om de volgende stappen te ondernemen: verwijder eerst zoveel mogelijk draadalg. Dit kan met de hand, maar ook met een hark of een borstel. Daarna is het van belang om de achtergebleven draadalg te doden. Dit doe je met een draadalgbestrijder. Verhoog dan direct de waterhardheid van de vijver. Tot slot raad ik aan om extra zuurstofplanten in de vijver te zetten. Draadalg-in-één is een vijverproduct waarmee je eenvoudig draadalg kunt bestrijden. 

Inrichten en onderhoud van de vijver 

Draadalg bestrijden is niet nodig als je zorgt dat de vijver goed ingericht is en onderhouden wordt. Zoals eerder gezegd is het belangrijk om de vijver in te richten met zuurstofplanten. Zuurstofplanten zijn planten die volledig onder water groeien. Onder water vindt dus de uitwisseling van verschillende gassen plaatsen. Dit betekent dat deze planten zuurstof geven aan de vijver. Dit zorgt ervoor dat het water helder blijft. Het is belangrijk om jaarlijks onderhoud te doen. Dit is belangrijk, omdat de waterhardheid op peil te houden. Hier groeien zuurstofplanten beter in. Dus als de waterhardheid niet op peil is zorgt dat er voor dat er draadalg ontstaat. Deze draadalg moet je dan weer bestrijden. Dit blijft dus een vicieuze cirkel als er geen onderhoud wordt gedaan. Ook het snoeien van planten hoort bij het onderhoud.