High Flyers Terriers
Recreation / Pets

Tevredenheid van medewerkers verhogen

Er zijn een paar dingen zeker in het leven; de belastingdienst en de dood. Ik zou daar graag een derde zekerheid aan toe willen voegen: ontevreden medewerkers zijn niet de beste werknemers. Het klinkt logisch dat hoe tevredener een werknemer is met zijn werkgever, hoe beter de prestatie is die hij of zij zal leveren. Hoewel dit dus heel logisch klinkt, merken we naar aanleiding van menig medewerkersonderzoek dat lang niet alle werknemers tevreden zijn. Het is ook zeker onmogelijk om iedereen tevreden te houden, maar we gaan in dit artikel wel enkele dingen bespreken die ervoor zorgen dat de medewerkerstevredenheid omhooggaat.

 

Wees flexibel

Het is van groot belang om medewerkers meer controle, autonomie en verantwoordelijkheid te geven over hun eigen tijd op de werkplek, maar ook extern. Vooral onder de milleniumgeneratie zijn flexibele werkschema’s en de kans op thuiswerken enorme behoeften. Openstaan voor werknemers die eerder of later komen en vertrekken om de stress van het woon-werkverkeer te verminderen is ook een goede optie. Dit vindt de milleniumgeneratie belangrijker dan loopbaanbegeleiding.

 

Stimuleer een goede gezondheid

Zorgen voor gezondheid is niet meer de verantwoordelijkheid van het individu. Organisaties kunnen werknemers ondersteunen door hen te informeren over gezondheidskwesties doormiddel van seminars of andere materialen. Zorg ook dat je kantoor goede keukenfaciliteiten heeft en dat er gezondere voedingskeuzes aangeboden worden. Ook kun je met sportscholen een deal sluiten door voor je werknemers korting te regelen als er veel mensen een abonnement nemen bij die sportschool.

 

Minder bureaucratie en rompslomp

Hoe meer bedrijven uitbreiden, hoe meer processen moeten evolueren om de veranderingen bij te houden. Toch zijn zulke processen dan niet altijd goed afgestemd. In de Verenigde Staten wordt er 31 uur per maand verspild aan vergaderingen. Deze verspilde tijd komt neer op 37 miljard dollar per jaar. Het is dus niet alleen gunstig voor werknemers om vergaderingen te verkorten, maar ook voor jou als werkgever.