High Flyers Terriers
Recreation / Pets

Altijd voorbereid onderweg

Ongelukken zitten in een klein hoekje zeggen ze altijd. Het is daarom handig om altijd voorbereid op pad te gaan. Dit hoeft niet te betekenen dat je hele koffers mee moet nemen om je goed voorbereid op pad te gaan. Tegenwoordig zijn er van allerlei handige producten in het klein te verkrijgen speciaal voor onderweg.

In de auto is het natuurlijk handig om een hele verbanddoos te hebben. Wat hier altijd in moet zitten is eigenlijk een standaard pakket bij ongevallen. Er zitten pleisters, gaasjes, snelverband, drukverband, een schaar, plakkers en dergelijken in. Alles dus om relatief voorbereid op weg te gaan. Maar wat moet u mee nemen als u niet met de auto bent. Vooral als u kleine kinderen hebt kunnen er vaak veel kleine ongelukjes gebeuren. Kinderen vallen, een schaafwond met bloed is onvermijdbaar. Het is daarom handig om altijd een paar standaard dingen in de tas te hebben. Maar wat voor dingen zijn dit? En wat nou als?

Pleisters zijn klein, en gemakkelijk om overal in mee te nemen. Ga daarom dus nooit zonder pleisters uit huis! Oogspoel producten zullen minder snel van toepassing zijn. Deze speciale producten neutraliseren de natuurlijke pH waarde van het oog weer wanneer er schadelijke stoffen zoals zuren en alkalische stoffen. Dit zal dus niet heel erg van belang zijn. Wat wel altijd handig is om mee te nemen zijn spullen voor brandwonden verzorging. Niet zo zeer omdat de kans groot is dat je een brandwond op loopt maar omdat de meeste producten een verkoelende werking hebben. Zo kan je brandwonden gel ook gebruiken voor andere toepassingen, bijvoorbeeld als je heftig bent verbrand door de zon. Het is dan van belang dat je de huid verkoeling geeft en dit kan goed gaan met brandwondengel of pleisters. De gel of pleisters komen in kleine verpakkingen en zijn daarom ook makkelijk mee te nemen. Tevens zijn zij ook niet duur en dus altijd handig om mee te nemen in de tas.

Wanneer je niet precies weet wat je mee moet nemen om voorbereid op pad te gaan, neem altijd het zekere voor het onzekere mee. Is het niet voor je zelf, dan kun je altijd een ander in nood helpen.