High Flyers Terriers
Recreation / Pets

Geef oude schoenen een nieuw leven

Gooi je oude leren schoenen niet weg maar geef ze een nieuw leven! Hoe vaak heb je schoenen al niet weggegooid omdat het leer verkleurd of je suède schoen slijt. De oplossing is:  je schoenen verven. In deze blog ga ik jou uitleggen hoe jij je schoenen moet verven.

Om te beginnen is het belangrijk om geduld te hebben. Het verven van schoenen vereist veel geduld. Het is een langdurige proces en moet zorgvuldig uitgevoerd worden.

Schoonmaken

De eerste stap is natuurlijk de schoenen schoonmaken. Je kan niet de schoenen verven als er nog vuil opzit. Als je de schoenen goed schoon maakt zorg je ervoor dat de verf beter opgenomen wordt in de lederen schoenen. Begin met een droge doek en zorg ervoor dat het grove vuil verwijderd wordt. Na het verwijderen van het grove vuil is het tijd om alcohol aan te brengen. Wrijf met dezelfde doek de alcohol in de schoenen in een ronddraaiende beweging. Het is belangrijk om dit zorgvuldig te doen want op deze manier haal je de wax en de schoenpoets uit de schoen. Laat de schoenen een paar uur staan zodat de alcohol uit de schoen kan verdampen.

Tijd om te verven.

Het is tijd om je schoenen weer een glanzende kleur te geven. Om de schoenen mooi van kleur te krijgen, raden wij aan om angelus verf te gebruiken. Zorg ervoor dat je oude kleding aantrekt of doe een oud schort om want deze verf komt namelijk niet meer uit je kleding. Let op, je kan schoenen alleen donkerder van kleur krijgen en je kan dus niet bijvoorbeeld je zwarte schoen een rode kleur geven. Breng de verf gelijkmatig aan over de gehele schoen. Laat de verf minimaal 6 uur intrekken. Heb je na 6 uur niet het gewenste resultaat bereikt? Breng dan een tweede laag aan en herhaal het wachten.

Schoenen poetsen

Als de schoenen opgedroogd zijn en je de juiste kleur bereikt hebt, is het tijd om aan de slag te gaan met schoencrème. De schoencrème is nodig om je schoenen weer een levendige kleur te geven. Poetst de schoen goed in met de schoencrème zodat de schoen weer soepel wordt. Laat de crème voor uur intrekken en tada! De schoen is weer als nieuw

https://www.leerverfshop.nl/