High Flyers Terriers
Recreation / Pets

Leuke fitness

Het geheim van fitness dat wel leuk blijft? Trampolinespringen. Ja echt, trampolinespringen vinden we eigenlijk allemaal wel leuk en je krijgt er nog een strak lichaam van ook. Als je de cardioapparaten in de sportschool helemaal zat bent, dan loont het om te kijken naar de mogelijkheden om een trampoline aan te schaffen. Is de ‘normale’ fitness toch niet iets dat bij je past, maar vond je het wel als kind al leuk om lekker te bouncen op de trampoline? Beleef dan je kindertijd gewoon nog eens opnieuw.

 

Met trampolinespringen zorg je voor een uitstekende conditie en uithoudingsvermogen, maar kweek je daarnaast gewoon nog spieren. Door de beweging van op en neer en de afzet die erbij hoort, gebruik je veel van je spiergroepen toch intensief genoeg om deze sterker te maken. Door dezelfde beweging kunnen afvalstoffen makkelijker het lichaam uit. Het lymfevatenstelsel werkt door de beweging zo goed dat het een gunstig effect heeft voor het immuunsysteem en het bloed.

 

Misschien kan je een trampoline kopen voor je kinderen, om er vervolgens ook zelf gebruik van te maken. Springen met kinderen is hartstikke leuk en voor de kinderen is een beetje beweging altijd goed natuurlijk. Als je dan zelf ook nog eens mee kunt doen is dat alleen maar goed. Let er wel op dat het een beetje veilig blijft. Voor een deel heb je dat zelf in de hand. Het is aan te raden om altijd een veiligheidsnet trampoline aan te schaffen en een sterke, veilige trampoline randkussen is ook echt onmisbaar.

 

Veiligheid gaat natuurlijk altijd boven alles. Helaas gebeuren er gewoon veel ongelukken met trampolines bij kinderen. Een groot gedeelte van de Spoedeisende Hulp gevallen wordt veroorzaakt door een trampoline. Een groot deel hiervan komt doordat de trampoline niet veilig was of er verantwoord mee om te gaan. Geef als ouder daarom altijd het goede voorbeeld.

 

 

 

https://www.trampolines.nl