High Flyers Terriers
Recreation / Pets

Vogels

Er zijn bijna 10.000 vogelsoorten die bijna overal ter wereld voorkomen. De vogels zijn lichtgewicht maar zeer sterke dieren, met een snelle stofwissels hebben ze meestal een druk leven. Er zijn binnen bepaalde groepen grote overeenkomsten tussen elkaar zoals de pinguïns. In andere groepen zijn er zeer weinig overeenkomsten zoals de kraanvogels en rallen. DNA onderzoek heeft meer duidelijkheid gegeven met betrekking tot de verwantschap van bepaalde soorten, waardoor de indeling binnen de vogelgroep drastisch is veranderd.

 

Kenmerken vogels

De vogels stammen af van de dinosaurussen alleen zijn alle vogels warmbloedig. De veren zijn een uniek kenmerk bij een vogel en zijn ontstaan vanuit schubben (vissen) en groeien in een vast patroon. De veren worden één of twee keer per jaar vervangen in een ruiproces voor de isolatie en het vliegen. Een vogels heeft meestal 4 tenen waarvan er 1 naar achter en 3 naar voren wijzen. Daarnaast zijn er soorten met 3 tenen en de struisvogels heeft slechts 2 tenen.

 

Pinguïns

De pinguïn staat bekend om het leven in zeer koude omstandigheden en het leven in kolonies van honderden tot som wel duizenden. Er zijn verschillende soorten pinguïns die variëren van 1 kilo tot 30 kilo. De pinguïns waggelt over het land en is een zeer goed zwemmer met een top snelheid van 14 km/p.u, waardoor het mogelijk is om diep te duiken en te jagen op vis.

 

Eendvogels

Eendvogels zijn eenden, ganzen zwanen en hoenderkoetjes. De meeste eendvogels zoeken voedsel op het land en zullen bij gevaar terug naar het water gaan. De zwaan is het grootste eendvogel en de eenden zijn het kleinst.

 

 

Flamingo’s

Deze tropische vogel leven in grote broedkolonies van 10.000 tot 100.000, waarmee ze samen naar goede omstandigheden en voedsel rijke gebieden. Met hun lange nek en snavel met een knik erin lopen ze door het water om er vervolgens voedsel uit te halen.

 

Uilen

De uil is een nachtdier met een uitstekend gehoor en gezichtsvermogen. Een uil kan nagenoeg geruisloos vliegen, met als resultaat ze hun prooi in het schemer eenvoudig kunnen benaderen. De uil komt voor op toendra’s, woestijnen, dichte regenwouden of begroeide gebieden. De bekende kerkuil komt overal ter wereld voor.