High Flyers Terriers
Image default
Onderwijs

Examentraining Aardrijkskunde

Vind je aardrijkskunde een lastig vak en zou je graag wat hulp willen voor het leren voor de examens? Schrijf je dan in voor een examentraining aardrijkskunde. De examentraining zal twee dagen duren. Tijdens de training worden alle examenonderwerpen besproken, ga je oefenen met oude examens en ga je hierop reflecteren. Wanneer je een bepaald onderwerp lastig vindt, kun je dit aangeven en dan zal dit onderwerp extra worden uitgelegd. Groepen bestaan altijd uit maximaal vijf leerlingen. Hierdoor kan er voldoende tijd en aandacht worden besteed aan elke leerling en zijn of haar struikelblokken.

 

Hulp met verbanden leggen

 

Wanneer we specifiek kijken naar het vak aardrijkskunde, vinden leerlingen het vooral lastig om verbanden te leggen tussen de toepasdomeinen en het domein Wereld. Tijdens de examentraining wordt dus eerst het domein Wereld met de bijbehorende vraagstellingen en brontypen besproken. Wanneer je dit onder de knie hebt, worden de toepasdomeinen behandeld.

 

Oefenvragen

 

Elk onderdeel van het examen zal worden behandeld met uitleg over bijvoorbeeld de theorie en de soorten bronnen. Vaak zie je dat er eerst de theorie wordt besproken en er dan aan het einde pas oefenvragen worden gemaakt. Echter wordt er tijdens deze examentraining direct geoefend wanneer je de uitleg over een specifiek onderwerp hebt gehad. Op deze manier is de stof nog vers in je hoofd en leer je om de examenstof sneller te herkennen in de examenvragen. Er wordt ook extra aandacht besteed aan de vragen goed ontleden. Zo wordt het snel duidelijk wat er precies van je gevraagd wordt en welke bron of theorie je ervoor moet gebruiken.