High Flyers Terriers
Recreation / Pets

Wat is de premieberekening voor een verzekering bij viervoeters?

Zorgverzekeringen zijn niet verplicht voor je hond

Helaas zijn zorgverzekeringen voor honden niet verplicht. Nederland telt ruim 1.5 miljoen honden waarvan ongeveer 6% is verzekerd. De laatste jaren wordt het echter steeds gebruikelijker om je hond te verzekeren. Veel hondenliefhebbers zijn blij met dit gegeven! Waarom zou je immers géén verzekering afsluiten voor je trouwe viervoeter? In Scandinavië is circa 80% van de hond verzekerd, waarom hier niet? De verwachting voor de komende vijf jaar is dat het aantal hondenverzekeringen in Nederland exponentieel gaat groeien. Steeds meer hondenbezitters zijn zich bewust van de voordelen van een hondenverzekering.

Maar wat is nu eigenlijk een hondenverzekering?

Leer alles over hondenverzekeringen door je goed in te lezen. Veel hondenverzekeringen verschillen enorm van elkaar. Niet alleen de premies van hondenverzekeringen verschillen, maar ook de voorwaarden en risico’s. Alles wat je moet weten over hondenverzekeringen kun je vinden bij Tinki.nl. Hondenverzekeringen worden hier vanuit een objectief perspectief toegelicht. Tevens wordt op deze website een beknopte uitleg gegeven over wat een hondenverzekering is, waar je rekening mee moet houden als je je hond gaat verzekeren en waar je op moet letten als je hondenverzekeringen online gaat vergelijken.

Wanneer geen zorgverzekering voor je hond afsluiten?

Kortweg komt het er op neer dat als je over voldoende financiële reserves beschikt het onnodig is om een zorgverzekering voor je hond af te sluiten. Verzekeringsmaatschappijen hebben immers een winstoogmerk en bieden dergelijke verzekeringen aan om er uiteindelijk winst mee te maken. Indien je over voldoende financiële ruimte beschikt, maar geen ongeplande (grote) uitgaven wilt doen loont het om een hondenverzekering af te sluiten. Op die manier weet je dat je –indien je goed verzekerd bent- nooit meer betaald dan de maandelijkse premie voor de zorgverzekering voor je hond. Dát geeft natuurlijk wel zo’n veilig én prettig gevoel.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Huisdierenverzekering